Kainpo Oy tähtää vahvasti vientiin

Potkulautailuun ja valjakkourheiluun erikoistunut Kainpo Oy toimii Kouvolan Teuroisilla. Omien tuotteiden lisäksi yrityksen tarjontaan kuuluvat kyseisissä lajeissa parhaiksi havaitut tuotteet. Kymmenkunta vuotta yrittäjänä toiminut Kai Immonen on muun muassa potkulautailun moninkertainen maailmanmestari ja arvokisamitalisti vuodesta 2006 alkaen ja jatkuen tähän päivään asti. Yritys työllistää tällä hetkellä myös yrittäjän puolison, Kirsi Immosen, joka on miehensä tapaan jo vuosia harrastanut menestyksekkäästi samoja lajeja. Pariskunnalla on viimeisimpänä tuliaisena yhteensä viisi MM-mitalia Virossa järjestetyissä Footbike World Championship 2022 -kisoista.

”Yrittäjyys on minulle hyvä vaihtoehto, sillä se mahdollistaa työn ja treenaamisen yhdistämisen. Lisäksi näiden tuotteiden keksiminen ja tuotteistaminen ovat minulle mieluista puuhaa. Harjoitellessa samalla testaan niitä. Ja harjoittelulla tarkoitan kahta harjoitusta päivässä, jotka ovat verrattavissa vaikkapa maajoukkuehiihtäjän harjoitteluun”.

Yritys on usean vuoden ajan tehnyt myös yhteistyötä kahden tunnetun potkukelkka,- ja potkulauta valmistajan kanssa. Yrityksen omat tuotteet valmistetaan kokonaan Suomessa ja ne ovat saaneet Avainlippu -tuotteen statuksen. Tuotteiden metalliosia valmistetaan useassa pienessä metalliyrityksessä Kaakkois-Suomen alueella.  ”Isoja pajoja eivät kiinnosta pienten sarjojen valmistus. Hitsausosaamiselle tai -halulle olisi myös tarvetta Kouvolan seudulla. Mutta kaiken kaikkiaan teemme hyvää yhteistyötä kouvolalaisten yritysten kanssa. Täältä saamme muun muassa painotuotteet, pakkausmateriaalit, pultit, putkien taivutuksen, maalauspalvelut. Lisäksi hyödynnämme myös muun muassa KSAO:n palveluja”, Immonen kertoo.

Menestyminen kisoissa lisää tuotemyyntiä

Kai Immonen on kehittänyt määrätietoisesti omia tuotteitaan. Parinkymmentä vuotta kestänyt potkulautailun ja -kelkkailun harrastus ja kilpailut ovat antaneet hyvää kokemusta ja innostusta tuotekehittelyyn. ”Kilpailen itse kehittämilläni tuotteilla ja hyvä menestys lajissa on ollut paras tapa kasvattaa Kainpon tuotteiden menekkiä”, Kai Immonen naurahtaa.

”Väitänkin, että on täysin mahdoton kehittää maailman parhaita tuotteita näihin harrastuksiin, mikäli et itse ole menestyksekäs kilpailija. Insinöörikoulutuksia ei tarvita, jos olet moniulotteinen, tiedät mitä haluat ja uskallat ottaa riskejä.”

Koiraharrastuksen laajeneminen tuo asiakasvirtaa

Kun henkilökohtaista potku-uraa on takana jo kaksikymmentä vuotta, yrittäjän seuraavat tavoitteet ovat koirapuolella. Potkulaite pysyy jokseenkin samana, mutta edessä on lisäksi vetävä koira. Tähän asti tekemisessä on ollut etusijalla oma harjoittelu, mutta jatkossa painopiste muuttuu koirien harjoittamiseen. ”Koirapuolella oma kunto ei ole niin sanelevaa ja siellä pystyy pärjäämään varttuneemmallakin iällä. Koiraväki on myös se ryhmä, johon meidän kannattaa selkeästi panostaa”, Immonen pohtii.

Kilpaurheilijoiden lisäksi Kainpon tuotteita ostavat myös lajin harrastajat. Lajin perusharrastajat ja seurakoiran omistajat ovatkin kohderyhmä, johon keskitytään ja josta tulee kassavirtaa. Tuotteiden kysyntä on kasvussa ja Kainpo Oy:n yrittäjät tähtäävät vahvasti kotimaan lisäksi Euroopan markkinoille. ”Oman lemmikin hyvinvointi on tärkeää ja koirat vaativat säännöllistä liikuntaa. Esimerkiksi erilaisten koiranjuoksutusadapterien ja oheistarvikkeiden avulla paljon liikuntaa vaativan koiran liikuttaminen käy turvallisesti ja kätevästi. Samalla kertaa kehittyy koiran ja omistajan kunto”. Yrityksen toimitilat sijaitsevat maaseudulla Teuroisissa, jossa löytyy erinomaisia maastoja koirien treenaamiseen, tuotteiden testaamiseen ja oman kunnon ylläpitoon.

www.kainpo.com
www.kainpokauppa.com

Kuvassa Pivo-koira on koiranjuoksutusadapterilla kytketty pyörään. Liikkeelle lähdettäessä juoksuttajalla on aina myös kypärä päässä, huomauttaa Kirsi Immonen.

 

Scroll to top