Intohimona ruoka ja yrittäjyys

Hansakeskuksessa sijaitseva Mimosan Aito on paitsi lounaspaikka, myös pitopalvelu- ja kahvilayritys. Yrittäjä Mimosa Koskipurolle se on unelman täyttymys ja määrätietoisen työn tulos.

”Ravintolayrittäjyys on ollut minulla haave hyvin nuoresta lähtien ja ruuanlaitto ja leipominen ovat intohimojani. Yrittä­jänä pystyn toteuttamaan omaa visiotani täysillä ja toki myös pääsen hyötymään työn tuloksista itse. Yrittäjyys mahdollis­taa minulle toimeentulon ja intohimon yhdistämisen”, kertoo Mimosa Koskipuro.

”Terveellinen lounas on päätuotteemme ja pääkohderyhmää ovat keskustan alueella työtä tekevät ihmiset. Asiakkaana käy ihmisiä, jotka arvostavat laadukasta, freshiä, hyvää tekevää ja maukasta ruokaa. Buffetpöytä on myös erityisruokavalioita noudattavien suosiossa. Valmistamme päivittäin liharuuan lisäksi lämpöisen vegaanisen ruuan, joka maistuu yhtä lailla ihan jokaiselle. Huomioimme myös gluteenitonta ruokavalio­ta noudattavat asiakkaat.”

 

MUUTTUVIA TEKIJÖITÄ JA PIENTÄ SÄÄTÖÄ

Mimosa Koskipuro ei kiistä yrittäjyyden haasteita. Ensimmäi­nen vuosi on ollut haastava.

”Olen ravintolassa arkisin seitsemästä viiteen, mutta päivä jatkuu kotona tietokoneen ääressä hallinnollisilla töillä. Yrittämisen täytyy olla elämäntapa ja harrastus, koska se vie koko oman ajan.”

Vapaata on niinä lauantaipäivinä, jolloin pitopalvelutilauksia ei ole.

”Silloin yritän olla ajattelematta töitä, mikä on aika vaikeaa, koska tekemättömiä töitä on aina.”

”Toivoisin, että pääsisin jo vähitellen aloittamaan sellaisen hieman tasaisemman yrittäjän arjen. Sen verran on kuitenkin muuttuvia tekijöitä ja pientä säätöä riittänyt koko ajan, ettei sitä tasaista arkea ole vielä koittanut. Sitten kun saa arjen mukavasti rullaamaan, niin voi taas käyttää enemmän aikaa yrityksen kehittämiseen.”

 

PYSYVÄ OSA ELÄMÄÄ

Missä yrittäjä näkee itsensä kymmenen vuoden kuluttua?

”Ehkä työskentelen edelleen Mimosan Aidon parissa. Toivon mukaan isommissa tiloissa ja laajemmalla konseptilla, koska nykyiset tilat tuppaavat käymään ahtaiksi aina vilkkaimpaan lounasaikaan.”

Tähän mennessä eteen osuneita haasteita Mimosa Koskipuro pitää opettavaisina kokemuksina.

”Asiakkailta olen saanut vain positiivista palautetta ja se on tuntunut todella ihanalta. Siksihän minä tätä teen, että haluan tarjota ihmisille hyvää ruokaa ja saada heidät hyvälle mielelle!”

 

mimosanaito.fi

Mimosa Koskipuro on saanut yritystä perustaessaan neuvontaa Kinnon Uusyrityskeskuksen yritysneuvoja Timo Lehmusmetsältä ja liiketilojen löytämisessä hänellä oli apuna asiantuntija Reijo Saksa.

 

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, huhtikuu 2019

Scroll to top