Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask

Hyvinvointialueiden ja sote-palveluntuottajien yhteistyöhön haetaan parannuksia

Pysyvää ja ennakoivaa vuoropuhelua tarvitaan

Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy sekä Hyvinvointiala HALI ry ovat tehneet yhdessä Ratkaisuja vaikuttavaan yhteistyöhön -julkaisun, jonka tavoitteena on parantaa hyvinvointialueiden ja yksityisten palveluntuottajien välistä yhteistyötä ja hankintakäytäntöjä. Hyvinvointialueet ja yksityiset palveluntuottajat nimesivät pitkälti samoja haasteita ja ratkaisuja. Tärkeänä askeleena yhteistyön parantamisessa pidettiin vuoropuhelun lisäämistä.

”Tarvitaan monenlaista pysyvää ja ennakoivaa vuoropuhelua. Erityisesti toivomme myös sellaisen vuoropuhelun lisäämistä, joka ei kiinnity mihinkään tiettyyn hankintaan. Sen avulla voidaan tuoda yhteen hyvinvointialueiden tarpeet ja yksityisten palveluntuottajien tarjonta”, toteaa HALIn sote-palvelujen kehittämisestä vastaava johtaja Eveliina Vigelius.

Alueet käyttävät noin neljä miljardia euroa asiakaspalveluostoihin yksityisiltä sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajilta.

Kuva Kouvolassa 2023 järjestetystä Hankintaseminaarista. Kuvassa Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask.

Julkisten hankintojen asiantuntija Kouvolassa:

Marita Melkko

Melkko Marita

Hankinta-asiamies
Julkiset hankinnat
+358 20 615 5039
+358 40 489 9299
marita.melkko@kinno.fi

Scroll to top