Kuva hankintaseminaarista 2023

Hankinta-Suomen toiminta jatkuu

Elinkeinoelämä mukaan uutena kumppanina

Valtiovarainministeriö on asettanut uudistetun Hankinta-Suomi-ohjelman ratkomaan julkisissa hankinnoissa tunnistettuja haasteita ja tehostamaan julkista taloutta. Uusiksi kumppaneiksi tulevalle ohjelmakaudelle on pyydetty Elinkeinoelämän keskusliittoa ja Suomen Yrittäjiä Kuntaliiton ja Hyvil Oy:n lisäksi. Julkiset hankinnat kärsivät kroonisesti tarjoajien ja kilpailun puutteesta, ja tähän haetaan muutosta. Ohjelman uusi toimikausi on  2024–2027.

Tulevina vuosina julkisten hankintojen kehittämisessä keskitytään kilpailutuksissa saatavien tarjousten määrän kasvattamiseen, hankintatiedon parempaan hyödyntämiseen ja hankintojen kustannustehokkuuden vahvistamiseen. Jatkossa on tärkeää lisätä yritysten ja järjestöjen kiinnostusta julkisten hankintojen tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia kohtaan.

Elinkeinoelämän keskusliiton johtavan asiantuntijan Annaliisa Oksasen mukaan julkisen sektorin tuomaa potentiaalia ei ole yrityskentässä edelleenkään riittävästi ymmärretty. "Tulevalla ohjelmakaudella toivottavasti tuodaan ostajat ja myyjät lähemmäksi toisiaan. On kyse lähes 50 miljardin ”kakusta” ja potentiaalista. Julkinen sektori on merkittävä ostaja, jonka avulla yrityksemme pääsevät kasvamaan."

Kuva Kouvolassa 2023 järjestetystä Hankintaseminaarista. Kuvassa Tuure Marku, Tuomi Logistiikan hankintajohtaja ja Hankinta-Suomen strategisen johtamisen teemaryhmän vetäjä.

Julkisten hankintojen asiantuntija Kouvolassa:

Marita Melkko

Melkko Marita

Hankinta-asiamies
Julkiset hankinnat
+358 20 615 5039
+358 40 489 9299
marita.melkko@kinno.fi

Scroll to top