Eskolanmäen liikuntahallin rakentaminen alkaa kesäkuussa

Kouvolan kaupungin Tilapalvelut ja Varte toivovat paikallisten yritysten tarjoavan osaamistaan ja palvelujaan

Rakentaminen alkaa maanrakennus ja paalutustöillä kesäkuussa 2024, heinä-syyskuussa valmistuu runko ja vesikatto, ulkovaippa loka-marraskuussa, sisäpuolen työt marraskuusta ja kohteen pitäisi olla valmis elokuussa 2025. Liikuntahalli tulee tarjoamaan monipuoliset tilat liikuntaan kaikille kuntalaisille ja toimii jatkossa myös Eskolanmäen koulun sisäliikuntatilana.

Sopimus pääurakoitsijan Varte Lappeenranta Oy:n kanssa allekirjoitettiin 11.4.2024. Urakka toteutetaan kokonaisvastuu- eli KVR-hankkeena, jossa valittu urakoitsija Varte Lappeenranta Oy vastaa suunnittelusta ja suorittaa varsinaisen rakennustyön. Yritys on osa kouvolalaista Varte-konsernia. Pääsuunnittelijana toimii kouvolalainen Arkkitehtitoimisto Käppi Oy.

Paikallisuus näkyy myös urakkasopimuksessa, jossa korostetaan paikallisten yritysten ja työvoiman käyttöä. Urakoitsijalta edellytetään seurantaa sellaisista paikallisten alikonsulttien ja aliurakoitsijoiden käytöstä, jotka eivät ole suorassa sopimussuhteessa Kouvolan kaupunkiin. Seurannan avulla tuodaan näkyville rakentamisen todelliset vaikutukset paikallisesti.

Kouvolan kaupungin Tilapalvelut ja Varte toivovat paikallisten yritysten olevan aktiivisia ja tarjoavan osaamistaan ja palvelujaan valitulle KVR-urakoitsijalle. ”Yksi helpoimmista väylistä tähän on ilmoittaa kiinnostuksestaan elinkeinoyhtiö Kinnon hankinta-asiamiehelle Marita Melkolle,” kertoo rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen.

Aliurakoinneista kilpailutukseen ovat kesäkuussa lähdössä mm. ulkoseinät, rakennustarvikkeista eristeet, tasoitus- ja maalausurakka, savunpoistoluukut. Elokuussa vuorossa ovat ikkunat ja ulko-ovet, betonilattian tekijät, laatoitukset, pintamateriaalien urakoitsijat ja pellitykset. Syksyllä puolestaan sisäpuolen täydentävät rakenteet.

 

Julkisten hankintojen asiantuntija Kouvolassa:

Marita Melkko

Melkko Marita

Hankinta-asiamies
Julkiset hankinnat
+358 20 615 5039
+358 40 489 9299
marita.melkko@kinno.fi

Scroll to top