Edellytyksiä menestykseen elintarvikesektorille

Kouvolan juuret ovat maa- ja metsätaloudessa. Tämä kokemus yhdistettynä sijaintiimme ja lyömättömiin maantie- ja rautatieyhteyksiin luo Kouvolalle uskottavaa pohjaa elintarvikealan yritysten kotipaikkana.

Meillä on tarjolla koulutettua työvoimaa ja panostamme myös alan tulevaisuuden toimintaedellytyksiin. Teemme tiivistä yhteistyötä elintarvikealan yritysten, järjestöjen ja tutkimusyhteisön kanssa. Rakennetaanko yhdessä tilaa ja tulevaisuutta myös sinun yrityksellesi?

Elintarvikesektorin kehittämisen tavoitteet

Kouvolaan rakentuu ruoan tuotannon ja elintarvikkeiden jalostuksen merkittävä klusteri.
Kouvolan elintarvikeyritykset ovat mukana kansallisissa verkostoissa ja niiden tuotekehitys- ja innovointitoiminta ovat maan huippua.
Vienti tuo merkittävää kasvua paikallisille elintarvikeyrityksille.

Kouvolan etuja elintarviketoimijoille

  • Kouvola on Suomen vilja-aitta. Maatilojen määrässä Kouvola on Suomen suurin ja viljellyn pinta-alan osalta Suomen toiseksi suurin kaupunki.
  • Luomutuotannossa Kouvola on Suomen kärkeä, luomutiloja on yhteensä 104.
  • Elintarvikkeita ja juomia valmistaa Kouvolassa noin 80 yritystä (2022).
  • Elintarviketeollisuus työllistää kaupungissa yli 800 henkilöä (2022).

Monipuolisia elintarvikealan toimijoita

Kouvolassa on merkittävää elintarvike-alan osaamista. Kouvolassa toimii useita leipomoita sekä muita elintarvikkeiden tuottajia, joiden tuotteita on saatavilla ympäri Suomen. Paikkakunnalta löytyy myös tunnettuja makeisvalmistajia sekä muita elintarvikealan toimijoita. Kouvolassa toimivat muun muassa

  • Finnish Food Factory
  • HoviRuoka
  • Kouvolan Herkku
  • Kouvolan Lakritsi
  • Kymen Leipomo
  • Lakumesta
  • Palviliha
  • Risto Peltolan leipomo
  • Vaasan

Koulutus ja tutkimus mahdollistavat kehittymisen

  • Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun kehittyvän elintarviketekniikan insinöörikoulutus
  • LUT-yliopiston elintarviketekniikan maisteriohjelma
  • Analyysi- ja tuotekehitystilat Xamk FoodLab
  • Ammattiopisto Edukon koekeittiö/ruokatehdas opiskelijoiden ja yritysten käyttöön

Kiinnostuitko Kouvolassa toimimisesta?

Ota suoraan yhteyttä, tai jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme on yhteydessä sinuun.

Hautala Jari

Asiantuntija
+358 40 075 4765
jari.hautala@kinno.fi

Meiltä saat tukea kehittämiseen

Elintarvikesektorin kehittämisellä pyritään siihen, että sektorin yritykset vahvistuvat ja kasvavat, ja että alueelle muodostuu elintarvikkeiden ja ruoan tuotannon merkittävä ja tunnettu klusteri. Tuemme yrityksiä yhteistyökumppaneiden löytämisessä kansallisesti ja kansainvälisesti. Yhteistyössä maakunnan kehittäjätoimijoiden (LUT, XAMK, Eduko, Pro Agria, Metsäkeskus, MTK jne.) kanssa tuemme yrityksiä uusien tuotteiden kehittämisessä ja tuoteinnovaatioiden luomisessa. Yksi merkittävimmistä tavoitteista on alueen yritysten kansainvälisten kauppakumppanuuksien rakentaminen ja voimakkaasti kasvava vienti.

Saat apua muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • kehittäjäkumppanuuksien löytäminen,
  • kehittämisen rahoittaminen,
  • uusien tuotteiden ja jalostusprosessien kehittäminen,
  • kuluttajapalautteen kerääminen ja analysointi,
  • messut- ja myyntitapahtumat,
  • infotilaisuudet ja työpajat,
  • toimitilojen löytäminen ja sijoittuminen, sekä
  • maakunnallisen ruokabrändin vahvistaminen.

Ota yhteyttä!


Elintarvikeasiantuntijat

Juvonen Noora

Asiantuntija
+358 20 615 6491
+358 40 661 6491

noora.juvonen@kinno.fi

Luoma Tiina

Asiantuntija
Elintarvikesektori
+358 20 615 8071
+358 40 757 0971
tiina.luoma@kinno.fi

Karhunen Päivi

Asiantuntija
+358 20 615 7783
+358 40 511 7783 

paivi.karhunen@kinno.fi

Keränen Hanna-Mari

Asiantuntija
+358 20 615 7920
+358 40 775 7920

hanna-mari.keranen@kinno.fi

Scroll to top