Edellytyksiä menestykseen elintarviketeollisuudessa
Kouvolan juuret ovat maa- ja metsätaloudessa. Tämä kokemus yhdistettynä sijaintiimme ja lyömättömiin maantie- ja rautatieyhteyksiin luo Kouvolalle uskottavan pohjaa elintarvikealan yritysten kotipaikkana.
Meillä on tarjolla koulutettua työvoimaa ja panostamme myös alan tulevaisuuden toimintaedellytyksiin. Teemme tiivistä yhteistyötä elintarvikealan järjestöjen ja tutkimusyhteisön kanssa. Rakennetaanko yhdessä tilaa ja tulevaisuutta myös sinun yrityksellesi?
Elintarvikesektorin kehitysloikka Kymenlaaksossa
Elintarvikesektorin kehittämisellä pyritään siihen, että sektorin yritykset vahvistuvat ja kasvavat, ja että alueelle muodostuu elintarvikkeiden ja ruoan tuotannon merkittävä ja tunnettu klusteri. Tuemme yrityksiä yhteistyökumppaneiden löytämisessä kansallisesti ja kansainvälisesti. Yhteistyössä maakunnan kehittäjätoimijoiden (LUT, XAMK, Eduko, Pro Agria, Metsäkeskus, MTK jne.) kanssa tuemme yrityksiä uusien tuotteiden kehittämisessä ja tuoteinnovaatioiden luomisessa. Yksi merkittävimmistä tavoitteista on alueen yritysten kansainvälisten kauppakumppanuuksien rakentaminen ja voimakkaasti kasvava vienti.
Meiltä saat apua muun muassa seuraavissa tilanteissa:
- kehittäjäkumppanuuksien löytäminen,
- kehittämisen rahoittaminen,
- uusien tuotteiden ja jalostusprosessien kehittäminen,
- kuluttajapalautteen kerääminen ja analysointi,
- messut- ja myyntitapahtumat,
- infotilaisuudet ja työpajat,
- toimitilojen löytäminen ja sijoittuminen, sekä
- maakunnallisen ruokabrändin vahvistaminen.
Ota yhteyttä!
Päivi Karhusen intohimo on suomalainen ruoka
”Ruoka on osa ekosysteemiä ja kulttuuria. Se on osa jokapäiväistä elämää ja historiaa. Ruoka voi olla suuri elämysten lähde ja sen puute on katastrofi", sanoo Kinnossa marraskuussa 2023 työnsä elintarvikealan asiantuntijana aloittanut Päivi Karhunen. "Euroopan suomalaiselle elintarviketuotannolle tarjoamia mahdollisuuksia ei pitäisi sivuuttaa."
”Minua kiehtoo ruuan osallisuus lähes kaikessa ja sen käyttämättömät mahdollisuudet Suomessa. Ruoan tuotannon ja elintarvikkeiden jalostuksen soisi viimein nousevan siihen arvoon, mikä niillä todellisuudessa on, mutta mitä monikaan tule arjessa edes ajatelleeksi.”
Lue koko juttu täältä.
Noora Juvonen pitää elintarvikesektorin yhteistyön vahvistamista tärkeänä
38-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri Noora Juvonen aloitti työnsä Kinnossa vuoden 2024 alkupuolella. Hän työskentelee elintarvikealan asiantuntijana tehtävänään alan Kouvolassa toimivien yritysten toimintaedellytysten tukeminen.
”Lyhyesti muotoiltuna palvelen elintarvikealan yrityksiä yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä."
Lue koko juttu täältä.
Tervetuloa mukaan Internationale Grüne Woche 2025 -messuille Berliiniin, Saksaan 17. – 26.1.2025!
Euroopan suurin elintarvike- ja ruokamatkailualan tapahtuma Grüne Woche järjestetään Berliinissä 17.–26.1.2025. Kouvola Innovation vastaa koko Suomen yhteisosaston koordinoinnista.
Grüne Woche tarjoaa elintarvikealan yrityksille mahdollisuuden myyntiä tukevien suhteiden ja verkostojen luomiseen sekä omien tuotteiden testaukseen saksalaisilla kuluttajilla. Vuoden 2025 maaosastolla suomalaiset elintarvikkeet ja ruokamatkailu ovat kiinnostavasti ja näyttävästi esillä. Messuosaston koordinaattorin roolissa Kouvola Innovation (Kinno) on mukana vahvistamassa suomalaisten elintarvikkeiden ja elintarvikeyritysten näkyvyyttä kansainvälisesti.
Grüne Woche on yksi maailman johtavista elintarvikealan tapahtumista
Vuodesta 1926 järjestetty Grüne Woche on yksi maailman johtavista elintarvikealan sekä maatalouden ja puutarha-alan tapahtumista. 17.–26.1.2025 järjestettävä tapahtuma kokoaa Messe Berlinin 28 messuhalliin 1 400 näytteilleasettajaa 60 eri maasta. Messuilla käy vuosittain 300 000 messuvierasta, joista puolet on kuluttajia ja puolet B2B-asiakkaita.
Messut kokoavat vuosittain Berliiniin elintarviketeollisuuden, maatalouden ja puutarhatalouden toimijat sekä jalostajat ja markkinoijat
KEKE
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE) on kehittämis- ja investointihanke, jolla toteutetaan elintarvikesektorin kasvuloikka ja kehitystyössä tarvittavat laboratorioinvestoinnit. Päätavoitteena on vahvistaa Kymenlaakson elinvoimaa ja monipuolistaa elinkeinorakennetta luomalla elintarvikealalle liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja. Lisää projektista täällä.
Yhteystiedot
Kouvolan elintarvikesektoria koskevissa asioissa yhteyshenkilösi ovat tässä.
Koko tiimi palveluksessasi.
Elintarvikeasiantuntijat
Juvonen Noora
Asiantuntija
+358 20 615 6491
+358 40 661 6491
noora.juvonen@kinno.fi
Luoma Tiina
Asiantuntija
Elintarvikesektori
+358 20 615 8071
+358 40 757 0971
tiina.luoma@kinno.fi
Karhunen Päivi
Asiantuntija
+358 20 615 7783
+358 40 511 7783
paivi.karhunen@kinno.fi
Keränen Hanna-Mari
Asiantuntija
+358 20 615 7920
+358 40 775 7920
hanna-mari.keranen@kinno.fi