Lopulta yrittäjäksi ryhtyminen tuntui ainoalta vaihtoehdolta

Minusta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää, mutta niin minä vain perustin osakeyhtiön.

Minulle on aina ollut tärkeää, että saan tehdä työtä, joka tuntuu merkitykselliseltä. Ajattelin kuitenkin aina, että löydän merkityksellisen työn ihan perusduunarina.

Ajatus omasta yrityksestä virisi viime vuonna. Jäin pois aiemmasta työstäni, sillä olin uupunut ja koin, ettei minulla ole yritykselle enää mitään annettavaa. Olin shokissa, sillä työ kirjoittavana toimittajana oli yksi isoimmista työhön liittyvistä unelmistani. Kaipasin kuitenkin jotakin lisää. Ymmärsin, että haluan tulevassa työssäni nähdä konkreettisesti, että tuon jotakin lisäarvoa asiakkaideni elämään. Halusin myös löytää työn, jossa on sopivassa suhteessa vapautta ja vastuuta. Lopulta yrittäjyys alkoi tuntua ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Tavallaan olen ollut yrittäjä koko 16-vuotisen työurani ajan, sillä minulla on ollut vain yksi vakituinen työpaikka. Se oli ensimmäinen työpaikkani paikallisella grillikioskilla lukioikäisenä. Muuten olen aina ollut keikkatyöläinen tai määräaikainen, joten minun on pitänyt näyttää kaikki osaamiseni, jotta saan uuden työsopimuksen määräajan päätyttyä. Koen myös, että yrittäjänä minulla on vakaampi työpaikka kuin palkkatyössä, sillä luon työpaikkani itse. Toki se tarkoittaa sitä, että minun pitää sietää epävarmuutta ja elää ajan hermoilla ja oppia uutta koko ajan.

Uskon, että tulevaisuudessa yrittäjiä on paljon nykyistä enemmän, sillä ihmiset haluavat tehdä työnteosta omannäköistä, jotta se on helpompi ujuttaa mukaan muuhun elämään. Se on myös yksi lukuisista syistä, jotka saivat minut valitsemaan yrittäjyyden.

Totta kai yrittäjäksi hyppääminen jännitti. Eniten mietitytti, miten pärjään ja mistä saan apua. Suosittelen jokaiselle aloittelevalle yrittäjälle kolmea asiaa: ota kaikki apua vastaan, mitä sinulle tarjotaan, etsi ympärillesi toisia yrittäjiä ja tee itsellesi selväksi, miksi teet sitä, mitä teet.

Minä olen perustanut muutaman saman alan yrittäjän kanssa Whatsapp-ryhmän, jossa jaamme onnistumisia, vinkkejä ja vertaistukea. Kävin TE-toimiston yrittäjäkurssin ja otin yhteyttä Kinnoon, jossa sain sparrausta yritysneuvoja Timo Lehmusmetsältä. Sparraus toi varmuutta, että olen oikealla tiellä. Minulla on visiotaulu työhuoneeni seinällä muistuttamassa, mitä teen ja miksi.

Monissa ihmisissä on jo valmiiksi yrittäjähenkisyyttä. Se tarkoittaa ikuista uuden oppimisen tahtoa ja sopeutumista muuttuviin tilanteisiin. Yrittäjähenkisyys on sitä, että näkee ratkaisuja ja keksii uusia ideoita. Se on visioita paremmasta tulevaisuudesta ja eteenpäin menemisestä, mutta se on myös tilan antamista virheille ja erehdyksille. Niistä me kaikki lopulta opimme. Voi olla, että minäkin epäonnistun yrittäjänä, mutta enemmän minua harmittaisi, jos en olisi koskaan tarttunut tähän mahdollisuuteen.

Tarjoan yritykseni kautta erilaisia valmennuspaketteja oman elämänsä suorittajille, jotka haluavat löytää lempeyttä ja itsemyötätuntoa elämäänsä. Sen lisäksi tarjoan erilaisia sisällöntuotantopalveluja yrityksille. Koen nykyisen työni merkitykselliseksi, sillä pystyn auttamaan ihmisiä omilla vahvuuksillani. Missionani on tehdä maailmasta hitusen lempeämpi paikka ja koen, että oman yrityksen avulla minulla on siihen kaikki mahdollisuudet.

Esittelen Kinnon uudessa juttusarjassa myös viiden muun aloittelevan kouvolalaisen yrittäjän tarinat. He kertovat muun muassa miksi he halusivat yrittäjiksi ja minkälainen paikka Kouvola on yrittää. Mikä jännitti ja mikä on omassa yritystoiminnassa palkitsevinta.

 

Jos sinua kiinnostaa yrittäjyys, ota rohkeasti yhteyttä Kinnoon. Sinä et ole koskaan valmis liikeideasi kanssa, mutta voit ryhtyä yrittäjäksi keskeneräisenä.

 

Elina Iiskola
Elina Iiskola Oy

Kuva: Heli Savolainen

 

Kiinnostaako sinuakin yrityksen perustaminen? Silloin yhteyshenkilösi on:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top