Jonna Paasonen

”Digitalisaation potentiaali on logistiikassa vielä hyödyntämättä”

Jonna Paasonen on Digivihreä RRT -hankkeen projektipäällikkö

”Minua kiehtoo logistiikassa erityisesti se, että se on sekoitus viranomaisten taholta tulevia sääntöjä ja määräyksiä, joita on noudatettava, mutta niiden jälkeen vain mielikuvitus on rajana, miten asian voi ratkaista”, sanoo Jonna Paasonen.

Digivihreä RRT -hankkeen projektipäällikkönä Kinnossa helmikuussa aloittanut Jonna Paasonen uskoo datan jakamiseen. ”Sen ja laajan yhteistyön kautta voidaan löytää parhaat toimintamallit, ratkaisut ja kaikkia kuljetusketjun osapuolia hyödyttävä kustannustehokkuus, vastuullisuutta unohtamatta.”

”Olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että digitalisaation potentiaali on logistiikassa vielä valjastamatta. On uskallettava tehdä merkittäviäkin muutoksia niin toimijoiden roolien, kuin kuljetusreittien, -muotojen, kumppaneiden ja automaation osalta.”

”Multimodaalikuljetuksia tukevat ratkaisut, kuten esimerkiksi moderni kuivasatama Kouvolassa rautatieyhteyksineen on ehdottomasti yksi potentiaalinen vastaus logistiikan haasteisiin”, näkee Paasonen.

Jonna Paasonen kertoo uransa logistiikassa alkaneen hieman sattumalta Rauman Satamalaitokselta löytyneen kesätyön ansiosta. ”Olin aikoinaan hakeutunut opiskelemaan kansainvälistä kauppaa, mutta sieltä kesätöistä se ajatus sitten lähti. Parikymmentä vuotta on nyt logistiikka-alalla vierähtänyt erilaisissa vastuissa”, kertoo Jonna Paasonen.

Kuivasataman digivihreä siirtymä on työn alla

Kinnossa Paasonen toimii projektipäällikkönä Digivihreä RRT -hankkeessa. ”Yhdessä Xamkin kollegan kanssa suunnittelemme työpakettien sisällöt ja etsimme eri keinoin parhaat mahdolliset ratkaisut ja prosessit kuivasatamakonseptin digivihreään siirtymään siten, että toiminta on digitaalista, kestävää ja asiakkaille arvoa tuottavaa.”

”Järjestämme projektin tiimoilta workshopin 27.3., jossa keskitytään multimodaalien kuljetusten konsolidoinnin digitalisaation keinoihin. Tervetuloa osallistumaan!”

 

Julkaistu maaliskuussa 2023

Yhteystiedot

Jonna Paasonen

Paasonen Jonna

Toimitusjohtaja, Railgate Finland Oy
+358 20 615 1602
+358 40 530 6548
jonna.paasonen@kinno.fi

Scroll to top