Dealflow.fi -palvelu sijoittajan hakemiseen

Dealflow Finland on Business Finlandin tuottama, maksuton palvelu, jonka avulla sijoitusta hakevat kotimaiset startup- ja kasvuyritykset esitellään kansainvälisille sijoittajille. Myös Kouvola Innovation Oy tarjoaa palvelun kautta näkyvyyttä kansainvälisestä kasvusta kiinnostuneille Kouvolan seudun yrityksille.

Suomi kiinnostaa sijoittajia: startupit ja kasvuyritykset keräsivät viime vuonna uusia sijoituksia ennätysmäärän, yhteensä 951 miljoonaa euroa. Merkittävin kasvu sijoituksissa tuli ulkomaisilta pääomasijoittajilta, joiden osuus oli 57 % eli yhteensä 543 miljoonaa euroa.

– Dealflow’n kautta yrityksillä on hyvä mahdollisuus saada näkyvyyttä kansainvälisillä sijoittajamarkkinoilla. Palveluun rekisteröityminen on helppoa, ja tarvittaessa me yritysneuvojat voimme auttaa siinä, kertoo yritysneuvoja Jukka Antila Kouvola Innovationista.

Yritysten näkyvyys verkossa on tärkeää erityisesti aikana, jolloin sijoittajatapahtumia ei ole.

Sijoittaja voi olla yritykseen suoraan yhteydessä

Palveluun rekisteröityneet sijoittajat ovat tyypillisesti alku- tai kasvuvaiheen pääomasijoittajia (Venture Capital ja Private Equity) tai teollisia sijoittajia. Sijoittajat voivat olla palvelun kautta suoraan yhteydessä yritykseen. Yritys voi ottaa yhteyttä sijoittajaan, kun sijoittaja tekee aloitteen.

Lisäksi kansainvälinen Business Finlandin Investor Services -tiimi esittelee Dealflow-palveluun profiilin luoneita yrityksiä paikallisille sijoittajille, myös sellaisille, jotka eivät vielä käytä palvelua. Esittelyjä tehdään esimerkiksi Lontoossa, Tukholmassa, Dubaissa, Tokiossa, Palo Altossa, New Yorkissa, Singaporessa ja Shanghaissa.

Miten mukaan?

Yritys pääsee mukaan luomalla profiilin osoitteessa www.dealflow.fi. Kouvola Innovation Oy on tarvittaessa seudun yritysten apuna profiilin luomisessa.

– Yrityksen kannattaa luoda profiili, mikäli yritys on hakemassa ulkopuolista rahoitusta seuraavan puolentoista vuoden aikana. Profiilin avulla yritys saa arvokasta näkyvyyttä sijoittajakentässä hyvissä ajoin, kertoo Marko Vänskä, Business Finlandin Investor Services -tiimin johtaja. Mukaan toivotaan kansainvälistä kasvua tavoittelevia yrityksiä Kouvolan alueelta.

Dealflow.fi-palvelu lanseerattiin sijoittajille loppuvuodesta 2019. Sijoittajat ovat katsoneet yritysten profiileja yli 25 000 kertaa. Kuukausittain sijoittajien käyntejä yritysprofiileissa on keskimäärin 1 200. Palveluun on lisätty tekoälyominaisuus tehostamaan parhaiden kohteiden löytymistä kullekin sijoittajalle. Palvelu on avoin kaikille kotimaisille yrityksille, joilla on valmis tuote tai kilpailukykyinen innovaatio, ja joiden tähtäimessä on kansainvälinen kasvu.

Lisätietoja

Jukka Antila

Antila Jukka

Yritysneuvoja
Innovaationeuvonta, kehittäminen
+358 20 615 6365
+358 40 488 4365
jukka.antila@kinno.fi

Scroll to top