”Autan asiakkaitani menestymään”

Asiantuntijayrittäjyys on lisääntynyt viime vuosina, kun erilaisissa työtehtävissä toimineet asiantuntijat ovat ryhtyneet yrittäjiksi. Yksinyrittäjien määrä on jo noin puolet kaikista yrityksistä Suomessa. Sirpa Salin-Suolanen on yksi heistä. Hän perusti yritysvalmennuksiin keskittyvän yrityksensä, Vastuu Valmennus Oy:n, reilut kymmenen vuotta sitten. Motiivina oli saada vastuu ja vapaus samaan pakettiin ja voimakas halua auttaa muita. Sitä ennen hän oli toiminut erilaisissa johto-, esimies- ja asiantuntijatehtävissä yli 20 vuotta.

”Koen yrittäjyyteni merkitykselliseksi työksi, jossa teen kaikkeni auttaakseni asiakkaitani menestymään”.

Asiakastyössään hän hyödyntää menetelmänä coachingia, joka on yrityksen ydinpalvelua. Hänellä on menetelmään International Coaching Federationin sertifiointi, joka takaa asiakkaille laadun ja ammattitaidon. Salin-Suolasen osaamisalueita ovat johtaminen, tiimityöskentely ja ratkaisumyynti.

”Autan ihmisiä saavuttamaan heidän työelämäänsä liittyviä tavoitteita. Coachina tehtäväni on luoda paremmat olosuhteet ajattelulle. Tuen ja kannustan asiakkaitani tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Haastan ja kyseenalaistan totuttuja ajattelutapoja asiakasta arvostaen.”

Koronan aiheuttama poikkeuksellinen vuosi on haastanut miettimään käytäntöjä uusiksi. Asiantuntijayrittäjälle tämä on tarkoittanut coachingtapaamisten toteutusta etäyhteyden kautta. Vain kaksi ryhmävalmennusta siirtyi syksyyn poikkeustilanteesta johtuen.

”Verkko toimii valmennuksissa hyvin.Teams ja Zoom –palaverit ovat olleet positiivinen kokemus sekä minulle että asiakkailleni. Lomien jälkeen toteutan valmennuksia hybridimallilla eli tapaamiset jakautuvat livetapaamisten ja verkkotapaamisten kesken.”

Sirpa Salin-Suolanen on hankkinut hyvien verkostointitaitojensa ansiosta asiakkaita Kouvolan lisäksi myös muualta Kymenlaaksosta, Etelä-Karjalasta ja pääkaupunkiseudulta.

”Olen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, asiakkaita on ollut mukavasti. Haluan esittää tässäkin asiakkailleni tuhannet kiitokset luottamuksesta.”

”Minulla on myös hyvä luottamusverkosto, jossa voin keskustella ja hakea apua työn haasteisiin ja kehittymiseen. Pidän tärkeänä myös Suomen Yrittäjäjärjestön jäsenyyttä ja järjestön edunvalvontatyötä. Verkottuminen muiden kanssa on erittäin tärkeää kaikille, myös yksinyrittäjälle.” Salin-Suolasen vetovastuulla on nyt toimitusjohtajien verkosto ja myyntijohtajien verkosto Helsingissä.

Muuttuva yritystoiminta tarvitsee uudenlaista palvelutarjontaa

Töiden vuoksi Salin-Suolanen asuu puolisonsa kanssa tällä hetkellä kahta kotia, Helsingin Kalasatamassa ja Kouvolan Harjussa. Helsingin sykkeestä on hyvä palata välillä maaseudun rauhaan, Harjujoen rannalle. Kouvolassa on kysyntää yksityismajoitukselle, joten Harjun omakotitaloa on myös vuokrattu osa-aikaisesti matkailijoille.

”Tämä ratkaisu sopii hyvin meille tässä elämänvaiheessa ja työtilanteen vuoksi. Sähköiset työvälineet mahdollistavat työn tekemisen eri paikkakunnilla. Työelämä ja yrittäjyys muuttuvat, joten myös tavat tehdä työtä muuttuvat. Uskon, että Suomessa tulee olemaan yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat yhdistää maaseudulla asumisen ja kaupunkiasumisen. Olisiko tämä Kouvolalle yksi mahdollisuus?”, kysyy Salin-Suolanen.

Työelämän muutokset synnyttävät uutta liiketoimintaa ja yrittäjyyttä: Salin-Suolanen ostaa yrityksen taloushallinnon ja valmennuskoordinaattoripalvelut toisilta yrittäjältä sekä hyödyntää yhteistyötiloja toimistonaan.

”Tällaista palvelutarjontaa on todella paljon Helsingissä. Olen hyödyntänyt myös HuB Kouvolan tiloja, mutta mikä on sen paikan tulevaisuus? Yrittäjät kaipaavat tänä päivänä entistä parempia ja laadukkaampia tiloja muuttuviin yritystoiminnan tarpeisiin.”

Myös omakotitalon vuokraus on synnyttänyt uutta palvelutarvetta.

”Omakotitalomme vuokrausta varten tarvitsemme myös aika ajoin siivouspalveluja ja majoittujien vastaanottamiseen kielitaitoista henkilöä.”

Kuva: Janne Torikka

Scroll to top