”Ammattitaito ja hyvä palvelu ovat elinehto”

Leena Lantta ryhtyi kukkakauppayrittäjäksi 19 vuotta sitten, muutettuaan Porista Kouvolaan. Sittemmin kilpailu alalla on kiristynyt kukkien marketmyynnin takia niin, että kukkakauppojen määrä on oleellisesti vähentynyt.

”Olin floristiksi valmistumiseni jälkeen ollut töissä kukkakaupassa jo kymmenisen vuotta. Olin myös saanut tehdä työtä hyvin itsenäisesti, vaikken yrittäjä ollutkaan. Tiesin siis, millaista kukkakaupan arki on."

"Heti alkuun päätin, että kassakirjaa pidän ja laskut maksan, mutta kaiken muun ulkoistan kirjanpitäjälle. Ja niin olen tehnyt.”

Paperinpyörityksestä ja byrokratiasta selviäminen olivatkin ainoa Leena Lanttaa yrittäjäksi ryhtymisessä arveluttanut asia.

 

”Menin alkuneuvontaan Gardemeisterin Leenan juttusille ja edelleen lämmöllä muistan sitä, kuinka kannustava ja hengessä mukana hän oli."

 

”Mutta se lopulta yllätti, miten paljon tämä ”harrastus” maksaa. Tarkasti on elettävä, että sitä rahaa aina silloin on, kun taas on jotakin makseltava.”

"Sitä ei varmaan moni ymmärräkään, kuinka paljon yrityksen pyörittäminen nielee rahaa."

Leena Lantta kuuluu niihin yrittäjiin, jotka pitävät lomat ja vapaapäivät.

”Olen sen ymmärtänyt alusta saakka, että levätäkin täytyy. Minulla on myös ollut siihen mahdollisuus, sillä minulla on ammattitaitoinen työntekijä ja voin luottaa siihen, että homma hoituu.”

Kukkakauppa ja kukkien viljely ovat olleet Suomessa on lujilla. Esimerkiksi entisen Kuusankosken alueella oli vielä muutama vuosi sitten seitsemän kukkakauppaa, nyt enää kolme.

”Laadukasta, kotimaista kukkaa on nykyään yhä vaikeampi saada, kun puutarhatkin kaatuvat kovassa kilpailussa”, harmittelee Leena Lantta.

”Semmoinen helppo myynti on kukkakaupoilta marketkukkien myötä lähtenyt. Valmiita nippuja ei kukkakaupoissa enää myydä, nykyään kaikki kimput ovat sidottuja.”

”Ammattitaidolla ja hyvällä palvelulla tässä pärjäillään."

 

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, 2018

Kun sinulla on yritysidea tai haluat kehittää yritystäsi, ota yhteyttä!

Leena Gardemeister

Gardemeister Leena

Yhteyspäällikkö
Rahoitusneuvonta, omistajanvaihdokset
+358 20 615 8191
+358 40 768 3474
leena.gardemeister@kinno.fi

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top