Kuvituskuva, jossa koivunlehtiä sekä taustalla Pohjola-talo.

Teholan elintarviketilat rakennetaan kouvolalaisin voimin

Kouvola Yritystilat Oy

TIEDOTE 3.3.2025

Kymenlaakson Rakennus on valittu Kouvolan Yritystilojen saneeraushankkeen pääurakoitsijaksi.

Kouvolan Yritystilat Oy kilpailutti Teholassa sijaitsevien elintarviketeollisuuden tilojen saneerauksen kokonaisurakkana, jossa rakennusteknisten töiden urakoitsija toimii sekä pääurakoitsijana että päätoteuttajana. Tarjouskilpailussa parhaan tarjouksen teki kouvolalainen Kymenlaakson Rakennus Oy. Urakan kokonaisarvo on yli 3,8 miljoonaa euroa. Työt alkavat heti maaliskuun alussa.

— ­Urakka olemassa olevaan markkinaan merkittävä kannaltamme, vaikkakin aikataulullisesti melko haastava, sanoo Kymenlaakson Rakennuksen toimitusjohtaja Mika Leppänen.

— ­Paikallisten yritysten näkökulmasta urakalla on laajempaakin vaikutusta, sillä hanke työllistää välillisesti myös paikallisia alihankkijoitamme. Hyvä yhteistyö tilaajan ja urakoitsijan välillä on onnistumisen ehdoton edellytys, ja sen uskomme toteutuvan tuttujen osapuolten kesken, Leppänen jatkaa.

Kouvolan Yritystilojen toimitusjohtaja Pasi Miettinen on tyytyväinen kilpailutuksen lopputulokseen.

— Paikallisilta yrityksiltä tehtävät hankinnat tuovat kaupunkiin elinvoimaa, työtä ja verotuloja. Ne ovat paikallisen kasvun vauhdittajia. Rakennusalalla on ollut viime vuosina hiljaista, joten jokainen omalle paikkakunnalle jäävä rakennusurakka tukee alan yrityksiä haastavien aikojen yli, Miettinen summaa.

— Tarjouskilpailun voitto on osoitus Kymenlaakson Rakennuksen osaamisesta ja kilpailukyvystä, ja auttaa yritystä menestymään myös Kouvolan ulkopuolisissa kilpailutuksissa, Miettinen jatkaa.

Myös suunnittelu on toteutettu paikallisesti

Teholan elintarviketeollisuustilojen saneerauksen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta on vastannut Arkhaltia Oy, rakennesuunnittelusta RI-Plan Oy ja LVIA- sekä sähkösuunnittelusta Esmitek Oy. Purkutyöt hoitaa Umacon Oy ja rakennuttamisen sekä valvonnan palvelut H & H Consulting Oy.

— Jotta paikallista osaamista pääsee hyödyntämään parhaalla mahdolliselle tavalla, on tulevista kilpailutuksista tärkeää kertoa alueella hyvissä ajoin. Näin yritykset voivat valmistautua tuleviin tarjouskilpailuihin ja niihin vastaamiseen, Pasi Miettinen kertoo.

Tilat elintarviketeollisuuden kasvuun

Elintarvikesektori on Kouvolan kehittämisen painopisteala. Toimiala on Kouvolassa erittäin merkittävä alkutuotannosta lähtien. Nyt toteutettava toimitilahanke mahdollistaa paikallisen elintarviketeollisuuden liiketoiminnan kasvun ja uusien työpaikkojen syntymisen. Tiloissa toimiva Finnish Food Factory Oy on elintarvikkeiden vientiin voimakkaasti panostava ja innovatiivista tuotekehitystä tekevä moderni elintarviketehdas.

Lisätietoja:
Pasi Miettinen, toimitusjohtaja, Kouvolan Yritystilat Oy, puh. 0400 691 221, pasi.miettinen@kinno.fi

Kouvolan Yritystilat Oy on Kouvola Innovation Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö, jonka toimialana on kiinteistöjen hallinta, omistus ja vuokraus. Yhtiö omistaa noin 30 toimisto-, tuotanto- ja teollisuuskiinteistöä, joissa on tällä hetkellä noin 100 vuokralaista.

Scroll to top