Ilmattaren Joroisten aurinkovoimala ilmakuvassa

Ilmattaren Korian aurinkovoimahankkeiden eteneminen

TIEDOTE 19.9.2024

Ilmatar aloitti Takamaan, Kuuselan ja Karisuon hankkeiden suunnittelun vuonna 2022 ja hankekokonaisuus julkaistiin 2023. Tämän jälkeen Kouvolan kaupunki on tarkentanut ohjeistustaan suuren mittakaavan aurinkovoiman suunnitteluun ja laatinut kattavan ohjeistuksen hanketoimijoiden suunnittelun tueksi. Kaupungin tekninen lautakunta hyväksyi kokouksessaan toukokuussa 2024 Suuren mittakaavan aurinkovoimaloiden sijoittumista koskevan ohjeistuksen. Lisätietoa voi lukea Kouvolan kaupungin verkkosivuilta osoitteessa www.kouvola.fi/aurinkoenergia. Sivulla on linkki myös kaupungin laatimaan materiaaliin.

Ilmatar on hankkeiden jatkosuunnittelussa huomioinut kaupungin ohjeistuksen ja tehnyt muutoksia Korian hankesuunnitelmiin. Kerromme tässä tiedotteessa lisää hankkeista.

Kuuselan ja Karisuon hankkeet eivät tällä hetkellä etene

Kuuselan ja Karisuon hankkeet eivät tällä hetkellä etene. Mikäli aurinkovoiman kehittämistä näillä alueilla jatketaan, se tapahtuu kaupungin ohjeistuksen mukaisesti kaavoitusmenettelyllä.

Kaavoitusmenettelyyn voi tutustua esimerkiksi Kouvolan kaupungin verkkosivuilla: www.kouvola.fi > Asuminen ja ympäristö > Kaavoitus ja kaupunkisuunnittelu

Hankkeiden edetessä asiasta tiedotetaan erikseen.

Takamaan hanke etenee suunnittelutarveratkaisumenettelyllä (STR)

Ilmatar tulee edistämään Takamaan alueen hanketta suunnittelutarveratkaisumenettelyllä (STR) alkusyksyn aikana. Alustavaan hankesuunnitelmaan ja aluerajauksiin on tehty muutoksia ja Kouvolan kaupungin ohjeistus on otettu suunnittelussa huomioon. Takamaan hankealueen kokonaisuus koostuu erillisistä alueista (kuva erillisellä sivulla). Rajauksen sisälle sijoittuvat itse paneelialueiden lisäksi myös maisemointialueet, tiet ja muut hankealueen sisäiset rakenteet.

Hankkeelle on laadittu myös uusi maisemointisuunnitelma, joka huomioi kaupungin ohjeistuksen mukaisesti hankkeen lähivaikutusalueen. Maisemointisuunnitelma tullaan esittämään osana hankkeen suunnittelutarveratkaisun hakemusmateriaalia.

Osana STR-prosessia Kouvolan kaupunki tulee kuulemaan laajan joukon hankkeen osallisia, joihin kuuluvat esimerkiksi hankealueen naapuriasukkaat ja tiekunnat. Kaupunki kuulee myös viranomaisia ja paikallisia yhdistyksiä sekä sähköverkkoyhtiötä ja pelastuslaitosta. STR-prosessin aikana kaupunki järjestää Takamaan hankkeen osallisille yleisötilaisuuden erikseen ilmoitettava ajankohtana. Kuulemisten tavoitteena on kerätä mahdollisimman laajasti hankkeen eri sidosryhmien näkemyksiä päätöksenteon tueksi.

Hankkeen STR-prosessin tullessa vireille, siitä kuulutetaan Kouvolan kaupungin verkkosivuilla sekä Kouvolan Sanomissa. Kaikki julkinen aineisto tulee nähtäville 30 päivän ajaksi Kouvolan kaupungin verkkosivuille sekä Kouvolan kaupungintalon infopisteeseen. Tarkat nähtävillä olon päivät ilmoitetaan kuulutuksessa.

Päätöksen hankeen suunnittelutarveratkaisusta tekee Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan lupajaosto.

Mahdollisuus keskustella hankkeista

Mikäli haluat keskustella Ilmattaren hankkeista, olemme tavattavissa Kohoa Synergiakeskuksessa Kouvolan keskustassa perjantaina 4.10.2024 klo 10-16. Osoite on Kauppalankatu 13, 45100 Kouvola.

Ilmakuva, johon Ilmatar Energy Oy:n Takamaan aurinkovoimahankkeen hankealueet on merkitty mustalla.
Takamaan hankealueiden rajaukset merkitty kuvassa mustalla. Kuva: Ilmatar Energy Oy

 

Lisätietoja:
Sanni Kontinen, hankekehityspäällikkö, Ilmatar Energy Oy, p. 0404 675 6088, sanni.kontinen@ilmatar.com
Sami Kallio, tiiminvetäjä, hankekehitys, Ilmatar Energy Oy, p. 040 182 7500, sami.kallio@ilmatar.com

Lue myös: Ilmatar hake suunnittelutarveratkaisua aurinkovoimalalle

 

 

 

Scroll to top