Vartiotien historiallinen miljöö valloitti tatuointitaiteilijan

Handpoke-tekniikka on yksi vanhimmista tatuointitavoista

Tatuointitaiteilija Miia Piritta Karhu asettui Kouvolan Yritystilojen vuokratiloihin Kasarminmäellä kesän korvalla. Parasta tatuointistudion uusissa toimitiloissa on sijainti.

”Olen aikaisemmin työskennellyt tiloissa, joissa on ollut erilaisia haasteita. Nykyiset tilat ovat kaikilta osin toimivat .”

Miia Karhun yritys on Piritta Tattoo.

Vartiotie 3:ssa sijaitsevat toimitilat Miia löysi ”hakukoneiden huolettomasta huomasta”. Parasta on sijainti. ”Suurempi ikkuna mahdollistaisi parin kasvin tuomisen studiolle, mutta töiden tekoon valaistus on täysin riittävä.”

Tamperelaislähtöinen Miia Karhu kuvailee itseään kissarakkaaksi eksentriseksi introvertiksi, jolle yrittäjyys sopii hyvin.

”Pidän itsenäisestä työstä ja luovuuden rajoittamattomuudesta. Parasta on täysi vapaus olla oma itsensä eli etsiä itseään ilman muilta pyydettyä lupaa. Tosin enimmäkseen tykkään vain tehdä lyhyttä viikkoa, joka mahdollistaa enemmän aikaa perheeni kanssa.”

Työssään Miia käyttää tekniikkaa, joka on yksi vanhimmista tatuointitavoista. Kun tatuoinnit yleensä tehdään koneella, pistää Miia mustetta ihoon neulalla manuaalisesti, niin sanotulla handpoke-tekniikalla. ”Se on hitaampi, henkisempi ja hellävaraisempi kuin konetatuointi – iho paranee nopeammin ja menetelmä on vähemmän kivulias”, hän sanoo.

Aikaisemmin Miia on toiminut koulutettuna hierojana. ”Vaihdoin välillä päivätöihin lepäämään”, hän kertoo. Entä tulevaisuus?

”Viiden vuoden kuluttua näen itseni osana pientä taiteilijoiden ryhmää, jossa villi luovuus, henkisyys ja terveelliset elämäntavat valaisevat jokaista päivää”, Miia haaveilee.

Tatuointistudion verkkosivut: miiakarhu.com
Kouvolan vapaat toimitilat ja tontit: yritystilat.fi

Julkaistu syyskuussa 2024

 

Scroll to top