Kiertotalous nopeuttaa Kouvolan vihreää siirtymää

Kiertotalouden edistäminen on tärkeässä roolissa kouvolalaisten yritysten kestävän kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan tukemisessa. Kiertotaloussiirtymän veturina toimiminen edellyttää alueen toimijoilta vahvaa brändityötä, mikä tuo esille paikallisen elinkeinoelämän vahvuuksia ja osaltaan luo houkuttelevan toimintaympäristön myös uusille alueelle sijoittumista harkitseville yrityksille.

Yhdessä Kouvolan kaupungin kanssa Kinno parantaa monipuolisesti kiertotalousliiketoiminnan toimintaedellytyksiä mm. maankäytön, luvituksen, tonttien hankinnan, rahoitusneuvonnan ja julkisten hankintojen avulla.  Osana tätä työtä HUIMA-hanke edistää ekotehokkuutta, hiilineutraaliutta, puhtaita energiamuotoja ja teollisuuden sivuvirtojen hyödyntämistä. Yksi painopistealue on biotalous, esimerkiksi maatalouden ja paikallisen alkutuotannon kilpailukyvyn tukeminen selvittämällä mahdollisuudet ja teknologiavaihtoehdot ravinnekierrätyslaitokselle, mikä kasvattaa alueemme viljelijöiden ravinneomavaraisuutta. Uusi laitos voisi sijoittua entisestään laajentuvalle Hyötyvirta-teollisuusalueelle, jolle etsimme kiertotaloutta edustavia sijoittujayrityksiä.

Kinno mahdollistaa yrittäjien osallistumisen suunnitteluun ja kehittämistoimenpiteisiin sekä edistää koulutus- ja tutkimusyhteistyötä sekä verkostokumppanuuksia.  Yhdessä voimme edistää kiertotaloutta ja kestävää kehitystä Kouvolassa, mistä tuoreimpana esimerkkinä on uuden biohiilitutkimushallin rakentaminen Xamkin Bio-Sampo-tutkimusyksikölle Ankkapurhaan. Uudisrakennus valmistuu syksyllä 2025 ja valmistuessaan uudet tilat mahdollistavat innovatiivisen, entistä laajemman biohiilitutkimuksen, mitä yritykset voivat hyödyntää omassa kehitys- ja laadunvarmistustyössään (YLE 4.6.2024).

Lisätietoja

Päivi Menard

Menard Päivi

Asiantuntija
Liiketoimintakehitys
+358 20 615 9451
+358 40 635 0221
paivi.menard@kinno.fi

Scroll to top