Edellytyksiä menestykseen elintarviketeollisuudessa
Kouvolan juuret ovat maa- ja metsätaloudessa. Tämä kokemus yhdistettynä sijaintiimme ja lyömättömiin maantie- ja rautatieyhteyksiin luo Kouvolalle uskottavan pohjaa elintarvikealan yritysten kotipaikkana.
Meillä on tarjolla koulutettua työvoimaa ja panostamme myös alan tulevaisuuden toimintaedellytyksiin. Teemme tiivistä yhteistyötä elintarvikealan järjestöjen ja tutkimusyhteisön kanssa. Rakennetaanko yhdessä tilaa ja tulevaisuutta myös sinun yrityksellesi?
Elintarvikesektorin kehitysloikka Kymenlaaksossa
Elintarvikesektorin kehittämisellä pyritään siihen, että sektorin yritykset vahvistuvat ja kasvavat, ja että alueelle muodostuu elintarvikkeiden ja ruoan tuotannon merkittävä ja tunnettu klusteri. Tuemme yrityksiä yhteistyökumppaneiden löytämisessä kansallisesti ja kansainvälisesti. Yhteistyössä maakunnan kehittäjätoimijoiden (LUT, XAMK, Eduko, Pro Agria, Metsäkeskus, MTK jne.) kanssa tuemme yrityksiä uusien tuotteiden kehittämisessä ja tuoteinnovaatioiden luomisessa. Yksi merkittävimmistä tavoitteista on alueen yritysten kansainvälisten kauppakumppanuuksien rakentaminen ja voimakkaasti kasvava vienti.
Meiltä saat apua muun muassa seuraavissa tilanteissa:
- kehittäjäkumppanuuksien löytäminen,
- kehittämisen rahoittaminen,
- uusien tuotteiden ja jalostusprosessien kehittäminen,
- kuluttajapalautteen kerääminen ja analysointi,
- messut- ja myyntitapahtumat,
- infotilaisuudet ja työpajat,
- toimitilojen löytäminen ja sijoittuminen, sekä
- maakunnallisen ruokabrändin vahvistaminen.
Ota yhteyttä!
Päivi Karhusen intohimo on suomalainen ruoka
”Ruoka on osa ekosysteemiä ja kulttuuria. Se on osa jokapäiväistä elämää ja historiaa. Ruoka voi olla suuri elämysten lähde ja sen puute on katastrofi", sanoo Kinnossa marraskuussa 2023 työnsä elintarvikealan asiantuntijana aloittanut Päivi Karhunen. "Euroopan suomalaiselle elintarviketuotannolle tarjoamia mahdollisuuksia ei pitäisi sivuuttaa."
”Minua kiehtoo ruuan osallisuus lähes kaikessa ja sen käyttämättömät mahdollisuudet Suomessa. Ruoan tuotannon ja elintarvikkeiden jalostuksen soisi viimein nousevan siihen arvoon, mikä niillä todellisuudessa on, mutta mitä monikaan tule arjessa edes ajatelleeksi.”
Lue koko juttu täältä.
KEKE
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE) on kehittämis- ja investointihanke, jolla toteutetaan elintarvikesektorin kasvuloikka ja kehitystyössä tarvittavat laboratorioinvestoinnit. Päätavoitteena on vahvistaa Kymenlaakson elinvoimaa ja monipuolistaa elinkeinorakennetta luomalla elintarvikealalle liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja. Lisää projektista täällä.
Yhteystiedot
Kouvolan elintarvikesektoria koskevissa asioissa yhteyshenkilösi on Kymenlaakson elintarvikesektorin potentiaaliselvitys -hankkeen projektipäällikkö Aleksandra Turunen.
Ota yhteyttä!
Yhteyshenkilö
Juvonen Noora
Asiantuntija
+358 20 615 6491
+358 40 661 6491
noora.juvonen@kinno.fi
Karhunen Päivi
Asiantuntija
+358 20 615 7783
+358 40 511 7783
paivi.karhunen@kinno.fi