”Toivon asuntomessujen tuovan Kouvolaan mukavaa pilkettä”

Suunnittelutoimisto Pilke & PilkePartners

JUTTUSARJA: KOUVOLAN ASUNTOMESSUT 2019

Sisustussuunnittelu Pilke sisustaa peräti kahdeksan asuntomessukohdetta; koteja erilaisille perheille sekä seniorikylän korttelitalon ja yhteistiloja. Paja-aukion rivitalokokonaisuus on sisustettu naisenergialla.

”Olen saanut apua ihan mahtavalta naistiimiltä. Olen sitä mieltä, ettei kukaan yksin yllä parhaaseen lopputulokseen. olemme parhaimmillamme, kun yhdistämme voimamme.”

PilkePartners-nimeä kantavaan ryhmään kuuluu Tiina Henttosen lisäksi neljä muuta osaajaa: kuvataiteen osaaja Jenni Emilia, Rauharentola-blogia kirjoittava diy-osaaja Satu Reitkari, trashdesigner Sarianne Solio ja Sanna Toivonen Kukkakauppa Ruusupuusta. Lisäksi Suunnittelutoimisto Pilkkeessä on ollut kevään aikana neljä työharjoittelijaa Xamkista: opiskelijat Irene Jarva, Ia Harinen, Irene Rätte ja Marja Nikkinen, jotka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet kukin kahden messuasunnon sisustuksen Virkkulankylän asuintaloihin.

”Sisustussuunnittelu on moninainen prosessi. Vaikka sisustussuunnittelu sisältää paljon työskentelyä kankaiden, huonekalujen ja värimaailman parissa, se on hyvin pieni osa työtä. Itse pidän projekteista, joissa hoidan kokonaisvaltaisesti suunnittelun, kilpailutukset, hankinnat ja toteutuksen”, luettelee Tiina Henttonen.

”Sikäli asuntomessuprojektit poikkeavat tavanomaisista toimeksiannoista, että pitkin matkaa on erilaisia valokuvauksia ja esittelyjä, joissa sisustusta tehdään valmiiksi, vaikka varsinainen rakennusprojekti on vielä kesken. Liikkuvia osia on paljon ja se aiheuttaa haasteita.”

”Messut tuovat varmasti paljon näkyvyyttä ja julkisuutta. Oma työkalenterini on onneksi tavallisesti täynnä, joten mitään erityistä hyppäystä työtilanteeseen messut eivät aiheuta. Toivon kuitenkin messujen tuovan Kouvolaan mukavaa Pilkettä!”

”Asuntomessut Kouvolassa on ainutlaatuinen tilaisuus saada paikallisia toimijoita esille. Kun toimijat ovat lähellä, on yhteistyökin helppoa ja joustavaa. Olen löytänyt kumppaneita, jotka tulevat varmasti olemaan mukana seuraavissakin projekteissani. Kaikki ovat olleet erittäin innostuneita yhteistyöstä ja työtä on tehty hyvällä fiiliksellä”, iloitsee Henttonen.

Suunnittelutoimisto Pilkkeen asuntomessukohteita:

  • Omakotitalo Airon neito ”Tehostevärinä kodissa on käytetty punaista, joka löytyi perheen omistamasta taulusta. Taidetta käytetään katseenvangitsijana kodissa muutenkin.”
  • Talo Esikko ja äijientalo Rentukka Virkkulankylässä, joka on senioreille suunnattu uudenlainen kyläyhteisö. Kylän korttelitalo Kaislikko.
  • Paja-aukion rivitalot: Kotikolmio, Kotikaksikko, Kotikompakti sekä taloyhtiön sauna Löylytupa.

 

Kuvassa Tiina Henttonen.
Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, kesäkuu 2019

Kun sinulla on yritysidea tai haluat kehittää yritystäsi, ota yhteyttä!

Leena Gardemeister

Gardemeister Leena

Yhteyspäällikkö
Rahoitusneuvonta, omistajanvaihdokset
+358 20 615 8191
+358 40 768 3474
leena.gardemeister@kinno.fi

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top