Omistajanvaihdos

Lorem ipsum dolor sit amet

 

ihmisiä pöydän ääressä

Liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma

Yrityksellä on oltava toiminta-ajatus – ja liikeidea kertoo konkreettisesti, miten tuo toiminta-ajatus käytännössä toteutetaan. Liikeidea on jokaisella yrittäjällä – ainakin päässä. Kirjoita liikeideasi paperille. Voit aloittaa vastaamalla kolmeen kysymykseen: mitä, kenelle ja mitenMitä tarkoittaa niitä tuotteita tai palveluja, joita yritys myy asiakkailleen; kenelle tarkoittaa yrityksen mahdollisia asiakkaita; miten tarkoittaa sitä, miten yritys tuotteensa tai palvelunsa tuottaa ja toimittaa asiakkaiden saataville.

Liikeidean tulisi olla muista alan kilpailijoista selvästi erottuva – tai ainakin riittävästi erottuva. Alusta alkaen liikeidean on oltava myös taloudellisesti kannattava.

Liiketoimintasuunnitelma

Yrityksen perustamisen tärkein vaihe on varsinaisen liiketoiminnan suunnittelu. Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen suunnitelma yritystoiminnan eri osa-alueiden järjestämisestä. Koska yrittämiseen liittyy aina taloudellinen riski, liiketoimintasuunnitelma on laadittava erityisellä huolella – ja päivitettävä muutaman vuoden välein.

Liiketoimintasuunnitelma jäsentää ja selventää aiotun yritystoiminnan kannattavuutta ja menestymisen mahdollisuuksia. Liiketoimintasuunnitelma on tarpeellinen – paitsi yrittäjälle itselleen – myös ulkopuolisille tahoille, kuten rahoittajille.

Yhteyshenkilösi tässä asiassa

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Kinnon yritysneuvonnassa sinua palvelevat

Leena Gardemeister

Gardemeister Leena

Yhteyspäällikkö
Rahoitusneuvonta, omistajanvaihdokset
+358 20 615 8191
leena.gardemeister@kinno.fi

Jukka Antila

Antila Jukka

Yritysneuvoja
Innovaationeuvonta, kehittäminen
+358 20 615 6365
jukka.antila@kinno.fi

Turunen Aleksandra

Yhteyspäällikkö
Sijoittuminen, kansainvälistyminen
Elintarvikesektori
+358 20 615 8140
aleksandra.turunen@kinno.fi

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Marita Melkko

Melkko Marita

Hankinta-asiamies
Julkiset hankinnat
+358 20 615 5039
marita.melkko@kinno.fi

Oletko kenties ostamassa yritystä – tai myymässä?

Nettisivustot Firmakauppa ja Yrityspörssi sekä Kinnon yritysneuvonta yhdistävät yritysten myyjät ja ostajat. Jo olemassaolevan yrityksen ruoriin hyppääminen voi olla fiksu tapa aloittaa yrittäminen – etenkin jos yrityksellä on vakiintunut asiakaskunta ja tuulta purjeissa.

Firmakauppa

Firmakauppa on pienten yritysten omistajanvaihdoksiin erikoistunut maksuton markkinointikanava. Palvelu on uudenlainen ratkaisu sinulle, joka olet etsimässä yrityksellesi jatkajaa tai sinulle sopivaa yritystä. Firmakauppa.fi on markkinapaikka mikroyrityksille, joiden hintapyyntö on alle 200.000 euroa.

firmakauppa.fi

 

Yrityspörssi

Yrityspörssi.fi on kävijämääriltään Suomen suurin yritysten kauppapaikka verkossa. Yrityspörssiin voit jättää ilmoituksen myytävästä yrityksestä, jolla tavoitat palvelun 40.000 kuukausittaista kävijää.

Yrityspörssi on Suomen Yrittäjien perustama ja osin omistama palvelu. Voit ilmoittaa itse tai soittaa numeroon 010 339 3300, jolloin Yrityspörssi kirjoittaa ja julkaisee ilmoituksesi täyspalveluna.

yritysporssi.fi

 

Firmakauppa

Voit jättää myynti-ilmoituksen maksutta valtakunnalliseen firmakauppa.fi -palveluun, mikäli kohteen hintapyyntö jää alle 200 000 euron. Sivuilla on satoja ilmoituksia myytävistä yrityksistä. Kohteen voi halutessaan ilmoittaa myös ilman hintapyyntöä.

Palvelun tarjoaa ilmaiseksi pk-sektorin omistajanvaihdoksiin keskittynyt Suomen Yrityskaupat Oy, joka on Suomen Yrittäjien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Suomen Yrityskaupat tekee yhteistyötä nyt myös Kinnon kanssa mikroyritysten omistajanvaihdosten onnistumiseksi. Voit kääntyä kysymysten tai kehitysehdotusten osalta joko Kinnon Leena Gardemeisterin tai Firmakaupan Hanna-Kaisa Salosen puoleen.

Hanna-Kaisa Salonen
Suomen Yrityskaupat Oy
hk.salonen@yrityskaupat.net
p. 050 3077 381
firmakauppa.fi

 

Kinnon Yritysneuvonta tukenasi!

Kouvolan alueella on kiinnostavia, myynnissä olevia yrityksiä, joista meillä on tietoa verkostojemme kautta. Jos harkitset yrityksen ostamista tai olet myymässä yritystäsi, ole yhteydessä yritysneuvontaamme.

Jos yrityskauppoja tehdessäsi tarvitset rahoitusneuvontaa, saat apua yritysneuvonnastamme. Kannattavuuslaskelmalla varmistat, onko ko. liiketoiminta järkevä ostaa ja mikä on sen takaisinmaksuaika. Hyviä taloussuunnittelupohjia löydät Yritystulkki-palvelusta.

Omistajanvaihdos tarjoaa mahdollisuuden yrityksen kehittämiseen ja Kinnon asiantuntijoiden kanssa voit käydä läpi eri kehittämisvaihtoehtoja ja niiden rahoittamista.

Palvelumme on luottamuksellista ja sen tavoitteena on yhdistää luopujat ja jatkajaehdokkaat. Tutustu tarjontaan ja tee kauppaa!

 

Lisätietoja antavat

Jukka Antila

Antila Jukka

Yritysneuvoja
Innovaationeuvonta, kehittäminen
+358 20 615 6365
jukka.antila@kinno.fi

Leena Gardemeister

Gardemeister Leena

Yhteyspäällikkö
Rahoitusneuvonta, omistajanvaihdokset
+358 20 615 8191
leena.gardemeister@kinno.fi

Scroll to top