Kesäyrittäjä Ronja Villikka mattoja pesemässä

Ronja pesee Inkeroisissa mattoja ja tekee pihatöitä

Ronja Villikka Inkeroisista päätyi kesäyrittäjäksi äidin ideasta. ”Tarvitsin kesätöitä ja äiti ehdotti, että hakisin kesäyrittäjäseteliä.”

Aikaisempaa työkokemusta Ronjalle on kertynyt matonpesu- ja siivouspalveluista lähinnä sukulaisille. Samankaltaisia töitä on kesäyrittäjänä luvassa tänäkin kesänä, toivottavasti laajemmassa mittakaavassa. Äitinsä avustuksella Ronja on panostanut markkinointiin.

Ronja Villikka on saanut markkinointiapua äidiltään.

”Olen jakanut flyereita ja vienyt mainoksia kauppojen ilmoitustauluille. Minulla on myös nettisivut”, Ronja kertoo.

Teatteria ja näyttelemistä harrastava Ronja on Kouvolan nuorisovaltuuston jäsen. ”Se on sellaista leikkipolitiikkaa. Siitä saa kuitenkin esiintymistaitoa, rohkeutta ja itsevarmuutta. Se on tärkeää ja kivaa.”

Ronja pesee mattoja hienoissa Kymijoen maisemissa, leikkaa nurmikoita ja tekee kaikenlaisia pihatöitä.  Muun muassa lipputangonpesua on tiedossa. ”Nähtäväksi jää, päätyykö tässä aikuisena yrittäjäksi, mutta miksipä ei”, tuumii 16-vuotias juuri peruskoulun päätökseen saanut Ronja. Takana ovat vuodet Inkeroisten yhtenäiskoulussa ja edessä lukioaika Kouvolan ”lyskassa”. Sen jälkeen Ronja mahdollisesti suuntaa yliopisto-opintoihin.

”Pikkuisen jännitti mennä sinne Kinnnon yritysneuvontaan, mutta eihän se lopulta niin kamalaa ollutkaan. Muutamia papereita allekirjoiteltiin, ja äiti oli mukana”, kertoo Ronja. Muiden kesäyrittäjänuorten tapaan hänkin asioi kesän alussa Kinnon yritysneuvonnassa Timo Lehmusmetsän luona erilaisia yrittäjyyteen liittyviä neuvoja saamassa.

Tutustu Ronjan yrityksen verkkosivuihin: www.mattorannassa.webnode.fi

Aloittavia yrittäjiä opastaa

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top