Alma huiskuttelee mikrokuituliinalla ja taluttelee aasia

Kesäyrittäjänä Kouvolassa

Yläkoulun juuri päättänyt 15-vuotias Alma Kinnunen toimii kesäyrittäjänä tuttujen askareiden parissa: siivoillen ja lapsia hoitaen.

”Tulen isosta perheestä ja olen tottunut hoitamaan lapsia ja siivoamaan. Voin hoitaa myös ihmisten kotieläimiä, jos omistajat ovat kesällä matkoilla. Lisäksi auttelen ystäväni kotieläinpihalla Harjussa.”

Alma Kinnunen

Kotieläinpihalla Alman työkavereina ovat muun muassa suomenpienhevonen, poni, varsa ja aasi.

Aikaisempaa kokemusta kesätöistä Almalla ei ole, mutta kesäyrittäjyydestä kylläkin 4H-yrityksen muodossa. ”Olen satunnaisesti autellut tuttavaperheissä ja tehnyt, mitä on pyydetty.”

”Kesätyösetelistä kuulin koulussa ja opo kannusti minua hakemaan seteliä, kun tiesi, että minulla oli 4H-yrittäjyystaustaa.”

”Yrittäjäksi ryhtymistä olen miettinyt paljonkin. Minua kiinnostaa ihmisten auttaminen ja saatan joskus opiskella lääkäriksi ja perustaa jonkun lääketieteeseen liittyvän yrityksen. Ehkä voisin toimia yrittäjänä jo opiskeluaikana, silloin voisin itse määritellä työajat ja saisin ansioita opiskelun ohessa”, Alma pohtii.

 

 ”Suhtaudun yrittäjyyteen ihan ehdottoman positiivisesti. Veljeni on perustanut it-alan yrityksen ja pappa on toiminut yrittäjänä, samoin setäni.”

 

Suunnitelmia ja rohkaisevia esimerkkejä Almalla siis riittää. ”Olen varannut tänä kesänä neljä viikkoa työntekoon. Muuten teen töitä kysynnän ja omien menojen mukaan.”

 

Scroll to top