NERO

Lähes nollaenergiatalojen rakentaminen kustannustehokkaasti.

NERO-projekti etsii ratkaisuja tulevien lähes nollaenergiatalojen kustannusten alentamiseen tehokkaan suunnittelu- ja valmistusprosessin keinoin. Nero keskittyy puurakenteisten tehdasvalmisteisten rakennusten energia- ja kustannustehokkuuden parantamiseen sekä demonstrointiin eri maissa toteutettavien kohteiden avulla.

NERO on harvoja EU:n Horisontti 2020 - projekteja, joka sai rahoituksen pohjoismaisella konsortiolla: Kumppaneina projektissa ovat Kouvola Innovation Oy (Kinno), Aalto–yliopisto, Tallinnan teknillinen korkeakoulu,  Växjön kaupungin kehitysyhtiö Växjöföretag AB Ruotsista ja Sintef As Norjasta.

Kansainvälistyminen on välttämätöntä suomalaisten menetelmien, tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi, hyväksyttämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi vientimarkkinoilla. Verkoston avaintoimijoiden välinen yhteistyö on ollut avointa ja sujuvaa.

EU OHJAA RAKENTAMAAN LÄHES NOLLAENERGIA-RAKENNUKSIA

Horisontti 2020 –rahoitteinen Nero–projekti etsii vuosien 2017–2020 aikana ratkaisuja tulevien, lähes nollaenergiatalojen (nZEB) kustannusten optimointiin mm. tehokkaan suunnittelu- ja tuotantoprosessin avulla. Euroopan Unionin asettamat energiatavoitteet ohjaavat jäsenvaltioita rakentamaan lähes nollaenergiarakennuksia. Useat jäsenvaltiot ovat jo asettaneet energiatehokkuusvaatimuksensa, huomioiden samalla kustannusoptimoinnin.

Linkki englanninkielisille projektisivuille: www.neroproject.net

Toteutusaika: 1.9.2017-30.11.2020
Rahoittajat: EU:n Horisontti 2020 -rahoitusohjelma

 

Projektin osapuolten logot.

Lisätietoja

Tero Hasu

Hasu Tero

Asiantuntija
+358 20 615 5547
tero.hasu@kinno.fi

Scroll to top