Kestävää elinkeinoelämää

Kouvola on otollista maaperää yritystoiminnalle. Kaupunki on merkittävä risteyspaikka tavara- ja henkilöliikenteelle paitsi Suomen sisäisesti, myös rajojen yli. Meillä Kinnolla on kattava tieto Kouvolan elinkeinoelämästä, jonka avulla voimme tukea myös sinun yrityksesi sijoittumista.

Lähes 82 000 asukkaan Kouvolassa osaaminen on monipuolista, ja alueella toimii myös mm. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK), Kouvolan ammattiopisto (EduKo), Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto (LUT) ja Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus (KRAO), joissa koulutetaan monipuolisesti eri alojen uusia tekijöitä.

Kouvolasta matka taittuu ripeästi

Helsinki 138 km
Pietari 281 km
HaminaKotkan satama (Kotka) 61 km

Helsingin satama 135 km
Helsinki-Vantaan lentokenttä 135 km
Lappeenrannan lentokenttä 85 km

rautatiekartta

Kouvolan kärkitoimialat

Logistiikka

Kouvolan liikenneyhteydet ja reitit avaavat väylät kaikkiin ilmansuuntiin kumipyörin tai raiteilla, mikä varmistaa sujuvat kuljetusketjut minne tahansa. Tämä tekee Kouvolasta loistavan sijainnin yritykselle, jolle osaamisen ja tavaroiden nopea liikkuvuus on osa kilpailukykyä. Kaikki kuljetukset onnistuvat ympäristöystävällisesti myös pelkkiä raideväyliä pitkin.  Yritysten logistisia tarpeita vahvistaa entisestään Kouvolan uusi rautatie- ja maantieterminaali (Kouvola RRT), joka otetaan käyttöön vuonna 2023.

Lue lisää railgate.fi-sivuilta

Bio- ja kiertotalous

Hyvä kiertää Kouvolassa. Kaupungin infrastruktuuri palvelee erinomaisesti kiertotalous- ja bioalan yrittäjien tarpeita. Tätä tukevat mm. paikallisen yritysverkoston osaaminen sekä sivu- ja raaka-ainevirrat. Sijoittumispalveluiden avulla voit selvittää, millaiset edellytykset sinun yritykselläsi on suunnitella ja tuottaa maailmaa muuttavia innovaatioita Kouvolassa.

Lue lisää Kouvolan kiertotalouspalveluista

Scroll to top