Positiivinen työnantajamielikuva on kilpailuetu rekrytoitaessa parhaita työntekijöitä

25.4.2020  -  Joillakin aloilla yritykset kärsivät jatkuvasta työvoimapulasta. Kinno teetti vuodenvaihteessa selvityksen valmiuksista osaajien houkutteluun Kouvolassa. Selvityksen tuloksista nähdään, että alueelle tarvitaan uusia osaajia, erityisesti metalli-, sote-, logistiikka- ja hotelli- ja ravintola-aloille. Yhteisille toimenpiteille osaajien houkuttelemiseksi nähtiin tarvetta ja mm. yhteistyötä oppilaitosten kanssa haluttiin tiivistää. Alueen maineen nähtiin olevan jossain määrin merkittävä tekijä uusien työntekijöiden löytämiseksi. Kuitenkaan Kouvolan tuoreen imagotutkimuksen mukaan, tärkein muuttokriteeri paikkakuntaa vaihdettaessa ei ole kaupungin maine, vaan kiinnostava työpaikka.

Työn motivoivuus, siitä saatu korvaus ja mm. yrityksen arvot ovat tärkeitä tekijöitä etenkin sellaisille osaajille, joiden tietoja ja taitoja kaivataan useissa yrityksissä ympäri Suomen, ja jotka näin ollen saavat jopa valita tulevan työpaikkansa. Siinä kohdin yrityksen omat vahvuudet työnantajana nousevat esiin. Osaajien houkuttelu lähtee siis yrityksen työnantajamielikuvasta. Yrityksen tulee pärjätä työnantajamarkkinoilla yhtä lailla kuin työtä hakevien kandidaattien.

Vuoden alussa Kinnossakäynnistynyt projekti, Talenttimagneetti, mahdollistaa nyt yritysten valmentautumisen kilpailukykyisiksi työnantajiksi. Järjestämme tulevana syksynä maksuttoman valmennusohjelman alueen yrityksille. Valmennusohjelmaan tulee kuulumaan perusteellisen osaajien houkuttelun ja työnantajamielikuvan kehittämispaketin lisäksi yhteismarkkinointikampanja loppuvuodesta. Valmennuksen sisältö ja tulevat markkinointitoimenpiteet ovat nyt suunnitteilla. Tarjoamme valmennuksessa tuoreinta tietoa ja osaamista aiheesta. Panostamalla aikaa valmennukseen, yritys hyötyy opeista vuosiksi eteenpäin ja parantaa merkittävästi asemaansa työnantajamarkkinoilla.

Yritykset voivat jo nyt ilmoittaa kiinnostuksensa valmennukseen, sisällöt tarkentuvat kesän kuluessa. Mukaan toivotetaan tervetulleeksi kaikenkokoiset yritykset, huolimatta siitä onko osaajakysymys juuri tällä hetkellä ajankohtainen. Tarkoitus on parantaa alueen osaajien houkuttelun valmiuksia pitkällä tähtäimellä.

 

Talenttimagneetti, klikkaa projektisivulle ja lue lisää tästä.

Kiinnostuitko valmennuksesta? Ole yhteydessä:

Scroll to top