Parkkitilan luovuttaja on kesän sankari

Tiedote 25.5.2020 - Suomen kevät on ollut poikkeuksellinen. Koronan myötä luonnossa liikkuminen ja retkeilyn suosio on lisääntynyt merkittävästi, tämä on ollut nähtävissä myös Repoveden kansallispuistossa poluilla ja parkkipaikoilla.

Moni retkeilijä saapuu kohteeseen edelleen omalla autolla. Kouvolan matkakeskuksesta liikennöivä Repovesibussi tarjoaa vaihtoehdon omalle autolle tai vaikkapa junalla Kouvolaan saapuvalle autottomalle pk-seudulta saapuvalle retkeilijälle. Yhä useampi onkin löytänyt tämän vaihtoehdon.

Repovesibussi vuonna 2018.

 

Repovesibussin nousumäärä kasvoi viime vuonna 55 % edelliseen vuoteen verrattuna. Nousumäärien kasvun lisäksi kotimaan matkailun suosion – ja kansallispuistojen käyntimäärien kasvun myötä on entistä perustellumpaa tarjota matkailualalle tehokkaita, sujuvia ja vähäpäästöisempiä joukkoliikennevuoroja.

Repovesibussi (Linja 15) liikennöi viikonloppuisin 6.6.-27.9. ja 24.-25.10., myös pyhäpäivinä. Repovesiaiheilla teipattu bussi lähtee Kouvolan matkakeskuksen laiturilta 7. Bussissa on pyöränkuljetusmahdollisuus. Kyseisellä vuorolla pääsee kätevästi myös Unescon maailmanperintökohde Verlaan sekä matkan varren muihin kohteisiin. Arkisin Repoveden saavutettavuutta täydentää linja 5. Maksuvälineenä Waltti-kortti tai käteinen, lipun hinta 5 €. Linjat ovat osa Kouvolan kaupungin joukkoliikennettä.

"Repovedellä on odotettavissa vilkas kesä. Varsinkin suosituimman sisääntuloväylän Lapinsalmen parkkitilan riittävyyden kannalta sinne on tärkeää tarjota vaihtoehtoa yksityisautoilun rinnalle. Se on myös ekoteko ja vastuullista toimintaa."

"Lisäksi kaikissa tilanteissa on turvattava hälytysajoneuvojen vapaa pääsy Lapinsalmelle, missä liikkuu paljon retkeilijöitä ja missä on myös yritystoimintaa. Repoveden muita sisääntuloväyliä ovat Saarijärvi, Tervajärvi sekä puistoa ympäröivät vesistöt. Valitsemalla Repovesibussin olet myös parkkitilan luovuttaja eli kesän sankari," toteaa Petri Kulha, Kouvola Innovationin luontomatkailun asiantuntija.

Lisätietoja:

Scroll to top