Kustannustuki ja yrittäjän työmarkkinatuki

Tiedote 21.12.2020- Yrittäjille suunnatun kustannustuen toinen hakukierros on käynnistynyt ja tukea on mahdollista hakea Valtionkonttorilta 26.2.2021 asti.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi, ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä vaikeasti sopeutettavista tukikauteen kohdistuvista palkka- ja muista kuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan epidemian ja sen torjumisen aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella.

Kustannustuen ensimmäisellä hakukierroksella moni yrittäjä turhautui kielteisestä päätöksestä. Nyt valtionkonttorin sivuilta löytyvän kustannuslaskurin avulla yrittäjä voi jo ennakkoon arvioida omat mahdollisuudet kustannustukeen.

"Pandemian aiheuttaman vaikean tilanteen vuoksi sadat yritykset ovat kääntyneet puoleemme ja kysyneet neuvoa eri tukimuodoista tai liiketoimintansa kehittämismahdollisuuksista. Yrityspalvelumme mielletään matalan kynnyksen palveluksi, sillä yrittäjät ovat kiitelleet, että meihin on ollut helppo ottaa yhteyttä. Olemme kiitollisia laajalle kumppaniverkostollemme, joiden kanssa on voitu yhteistyössä auttaa yrittäjiä", yhteyspäällikkö Leena Gardemeister kertoo.

Yrittäjällä on nyt myös mahdollisuus hakea väliaikaista työttömyysturvatukea pandemian vuoksi. Parhaat ohjeet tuen hakemisesta löytyvät  TE-palvelujen sivuilta

Poikkeusajan tarjoamista eri rahoitustukimahdollisuuksista löytyy koottua tietoa Korona -sivuiltamme

Kinnon yritysneuvojat neuvovat yrittäjiä eri tukimahdollisuuksista, katso neuvojien joulun ajan päivystysvuorot täältä

 

Lisätietoa: