Kouvolaan on myönnetty koronatukia 14,7 M€

Kouvolassa on tähän mennessä (25.9.2020) jaettu koronatukia yrityksille yhteensä noin 14,7 miljoonaa euroa, josta suurin osa on tullut Business Finlandilta 8,6 M€ ja ELY-keskukselta 4,2 M€. Kouvolan kaupungin yksinyrittäjätukea on jaettu noin 1,2 M€ ja Valtiokonttorin kustannustukea 762 388 euroa.

”Tukien lisäksi pankit ja muut rahoituslaitokset sekä vuokranantajat antoivat laskuihin maksuaikaa. Yhteiskunnassa herättiin laajaan yhteisvastuuseen. Olisi hyvä, että sama yhteisvastuun ilmapiiri yritysten tukemiseen säilyisi”, toivoo yhteyspäällikkö Leena Gardemeister Kouvola Innovationista.

”Yritykset ovat joutuneet käyttämään omia kassavarojaan tukien lisäksi, sillä koronan vaikutus yritysten talouteen on ollut paljon laajempi kuin mitä yritysten saama tuki on kattanut. Osa yrityksistä on edelleen vaikeuksissa tilanteen johdosta”, muistuttaa Gardemeister.

Kinnon yrityspalvelut on auttanut yrittäjiä kaikin tavoin koronatukien hakemisessa. Lisäksi syksyn alkaessa yrityksille tarjotaan asiantuntijapalveluja Yrittäjän tukiverkko –projektin puitteissa. Projektissa ovat mukana myös XAMK ja Cursor Oy.

”Asiantuntijat voivat auttaa yrityksiä muun muassa uudistamaan liiketoimintaansa koronan ja digitalisaation vauhdittamassa murrosvaiheessa”, kertoo Leena Gardemeister.

Yksinyrittäjiä pyydetään huomioimaan, että yksinyrittäjien koronatuen haku on päättymässä 30.9.

Tässä linkki lisätietoihin ja hakulomakkeeseen.

Lisätietoja: