KORONA: Yritysten tukimahdollisuudet 2021

Terveysviranomaisten suositusten mukaisesti yhteydenotot henkilöstöön toistaiseksi vain etänä. Ota ensin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla henkilöön, jonka kanssa haluat asioida.

Kinnon yritysneuvontapalvelut toimivat normaalisti, sopimuksen mukaan joko etänä tai lähitapaamisena koronatilanteen vaatimat varotoimenpiteet huomioiden.
Soita ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan!

Jukka Antila, p. 020 615 6365, jukka.antila@kinno.fi
Leena Gardemeister, p. 020 615 8191, leena.gardemeister@kinno.fi
Timo Lehmusmetsä, p. 020 615 5957, timo.lehmusmetsa@kinno.fi
Aleksandra Turunen, p. 020 615 8140, aleksandra.turunen@kinno.fi

***

Reboot – valmennuksella yrityksen tilannekuva ja suunta haltuun!

Yrittäjän Tukiverkko 2.0 –hanke tarjoaa pk- ja mikroyrityksille lyhyen valmennuksen, jossa tarjotaan yrittäjille nopean reagoinnin ja kokeilevan oppimisen toimintamalli liiketoiminnan kehittämiseen ja uudelleen suuntaamiseen. Valmennuksen vaiheita ovat mm. yrityksen tilannekuvan ja suunnan selkeyttäminen, tuotannon ja toiminnan sujuvuutta parantavien ideoiden tunnistaminen sekä konkreettisten toimenpiteiden käynnistäminen näiden pohjalta.

Työskentely toteutetaan valmennusryhmäkohtaisesti vuorovaikutteisena ja vahvasti käytännönläheisenä työskentelynä, jossa yrittäjät sparraavat myös toisiansa valmentajan ohjauksessa. Valmennus on kolme (3) työpajapäivää ja niihin liittyvät virtuaaliset työpajat. Asiantuntijakumppaninamme toimii Urpo Laakkonen Profiant Oy:stä. Valmennus on maksuton.

Ensimmäinen valmennuspäivä on to 16.9.2021 klo 9 alkaen. Pikaiset ilmoittautumiset ja lisätiedot: leena.gardemeister@kinno.fi

Tule mukaan ja Reboottaa yrityksesi!

***

Haku maksuttomaan Yrittäjän tukiverkko 2.0. -asiantuntijapalveluun 31.12.2021 mennessä seuraavasta linkistä:  Tee hakemus täällä

***

Yrittäjä, on tärkeää että huolehdit myös omasta jaksamisestasi - tule mukaan hyvinvointiryhmiin!

Yrittäjistä kootaan kaksi hyvinvointiryhmää, jotka kokoontuvat eri teemojen merkeissä syyskuussa. Syyskuun alkuun suunniteltuun hyvinvointiryhmään ei saatu osallistujia, mutta tarjolla on syyskuun lopulle:

Hyvinvointiryhmä 2:  Hyvinvoiva työyhteisö on tehokas ja toimintakykyinen
Tiistaina 28.9. klo 17.30 alkaen Nuorisokeskus Anjalassa. Ilmoittaudu 21.9. mennessä.
Illan ohjelmaan kuuluu InBody-mittaus, joka muun muassa mittaa kehon nesteen ja rasvan määrää. Samalla keskustellaan arjen hyvinvoinnista ja muun muassa taukoliikunnan merkityksestä työpäivän aikana. Ohjelma tarkentuu tulevien viikkojen aikana.

Ilmoittautumiset sähköpostitse: reetta.ikalainen@kinno.fi
Ilmoittautumisvaiheessa kerrothan kumpaan ryhmään haluat osallistua, ilmoittautuminen on mahdollista vain yhteen ryhmään/yrittäjä.

Kinnon Yrittäjän tukiverkko 2.0-hanke tukee yrittäjien hyvinvointia yhteistyössä Kymen yrittäjien, Fennian ja Mieli Vuoroveto-kriisikeskuksen kanssa. Hyvinvointiryhmiin osallistuminen on yrittäjille maksutonta. Mukaan otetaan rajattu määrä osallistujia. Hyvinvointivalmennukseen käytettävä materiaali ja muu tuki saadaan yrittäjäjärjestön lisäksi yhteistyökumppaneina toimivilta Fennialta, eläkevakuutusyhtiö ELO:lta ja Mieli Vuoroveto mielenterveys ry:ltä.

***

Kustannustuki IV haku 17.8. -30.9.2021

Tukikautena ovat maalis-, huhti- ja toukokuu vuodelta 2021. Vertailukautena ovat vastaavat kuukaudet vuodelta 2019. Hakuaikaa on syyskuun loppuun asti.
• Keskisuurten ja suurten yritysten sulkemiskorvausten haku on avattu 15.7.2021.
• Tarkista sulkemiskorvausten sulkemiskaudet.
• Tapahtumatakuun haku päättyy 31.8.

Lisätietoja täältä (linkki johtaa Valtiokonttorin verkkosivuille)

***

Tapahtumatakuun haku käynnistyy 1.6.2021 klo 9

Tapahtumatakuun tavoitteena on pienentää tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä. Tapahtumatakuu on ennakkoon sovittu maksusitoumus, joka annetaan tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kohtuullisista kustannuksista. Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta rajoitetaan lain tai viranomaisen määräyksestä tapahtumatakuun antamisen jälkeen, korvausta maksetaan toteutuneista kustannuksista. Tapahtumajärjestäjät hakevat tapahtumatakuuta Valtiokonttorista. Lisätietoa tapahtumatakuusta ja tuen hakemisesta täällä (linkki Valtiokonttorin sivuille).

 

Sulkemiskorvauksen haku käynnistyy 12.5. 2021

Yrityksille maksetaan korvaus, jos niiden toimitilat on lain tai viranomaismääräyksen johdosta pidettävä suljettuina koronavirusepidemian vuoksi.

Sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja.

Sulkemiskorvausta on haettava neljän kuukauden kuluessa asiakastilojen sulkemisen päättymisestä.

Sulkemiskorvausta haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta   (Linkki vie Valtiokonttorin sivulle)

***

Koronatilanteesta johtuen toimintaohjeita Kymenlaakson työntekijöille ja yrityksille löytyy täältä (linkki Kymsoten verkkosivuille).

Kaikki Kouvolassa käytössä olevat rajoitukset löytyvät kootusti täältä (linkki Kouvolan kaupungin verkkosivuille).

***

Tarvitsetko rahoitusta yritystoimintaasi varten?

Autamme yrityksiä rahoitushakemusten laadinnassa ja liitteiden hankkimisessa. Lisätietoa eri rahoitusmuodoista täällä.

Ely-keskus

Tietoa yritysten rahoitushausta koronatilanteessa löytyy Ely-keskuksen sivuilta.

Yritykset voivat hakea asiantuntija-apua myös yritystenkehittämispalvelusta.


TE-toimiston palvelut koronatilanteessa yrittäjille ja työnantajille

TE-palvelujen ohjeistukset koronatilanteessa.

 

Business Finland

tarjoaa pitkäjänteiseen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan uutta lainamuotoista rahoitusta. Rahoitus on tarkoitettu vähintään kuusi henkilöä työllistäville pk- ja midcap-yrityksille sekä merkittävää liiketoimintaa tekeville säätiöille ja yhdistyksille.

Suomen Yrittäjät

Kaikki koronasta yrittäjälle -tietopaketit.

 

Neuvontapalveluja

  • Suomen Yrityskummit ry

Yrityskummit ry on laatinut Yrittäjän selviytymissuunnitelman  yrittäjien tueksi.  Lue lisää yrityskummien maksuttomista palveluista. Kouvolan seudulla voit ottaa yhteyttä: Jarmo Kuntonen, p. 050 065 7362 ja Matti Kulla, p. 041 545 0450.

Scroll to top