Kolme syytä, miksi yrityksen kannattaa lähteä mukaan EU-hankkeeseen

Miksi kouvolalaisen yrityksen kannattaa harkita EU-rahoitteista tutkimus- ja kehittämistoimintaa? Tästä puhuttiin LUT-yliopiston järjestämässä webinaarissa 16.6. 2020

Tässä kolme syytä, miksi kouvolalaisen yrityksen kannattaa lähteä mukaan EU-hankkeeseen:

Tarjolla on rahaa
EU tukee tutkimusta, kehittämistä ja innovaatioita merkittävillä summilla joka vuosi. EU-hankkeisiin halutaan yritykset mukaan: esimerkiksi tulevassa Horizon Europe-ohjelman hankkeissa pienille ja keskisuurille yrityksille on varattu 20 % budjetista. Myönnetty raha on myös turvallista, sillä se annetaan etukäteen eikä lainaa tarvitse ottaa.

Yrityksen ei tarvitse olla suuri, kunhan se loksahtaa hankkeeseen sopivaan rooliin. EU-hankkeissa puhutaan “arvoketjuista”, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yrityksellä on hankkeessa tarvittava täsmällinen osaaminen tai se on sopiva ensimmäinen käyttäjä siinä kehitetylle tuotteelle.

Tarjolla on osaamista
EU-hankkeissa osaamista liikkuu yrityksistä akateemiseen maailmaan ja toisin päin. Asiantuntijat voivat työskennellä toistensa organisaatioissa tietyn aikaa – myös opinnäytetöitä syntyy paljon.

EU-hankkeeseen ensimmäistä kertaa astuvalle yritykselle on erityisen arvokasta se, että LUTin asiantuntijat tuntevat hyvin EU-hakujen kiemurat ja jos hakemusvaiheeseen päädytään, he auttavat paperiasioissa.

Mahdollisuus päästä oikeisiin pöytiin ja keskusteluihin
EU-hankkeet tehdään aina yhteistyönä. LUT auttaa yrityksiä pääsemään oikeisiin keskusteluihin oikeiden kumppaneiden kanssa Brysselissä ja verkostoissa.

Ota tunnissa selvää, miten kouvolalainen yritys voi vauhdittaa liiketoimintaansa EU-hankkeilla ja yhteistyöllä LUTin kanssa. Katso tallenne laiturin nokasta  tästä. (Salasana: LUTKouvola)

 

Jos kiinnostuit yhteistyöstä, ota yhteyttä LUTin yksikköön Kouvolassa:

Marko Torkkeli
professori, Kouvolan yksikön johtaja
p. 040 761 1223     marko.torkkeli@lut.fi

Scroll to top