Autamme yrityksiä tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin

Vahvistamme Kouvolan elinvoimaa kehittämällä bio- ja kiertotalouden toimintaympäristöä ja etsimällä, yhdessä yritysten ja oppilaitosten kanssa, uusia ratkaisuja muuttuville markkinoille. Kouvolaan sijoittuvia ja täällä jo toimivia yrityksiä palvelemme kunkin toimijan konkreettisten tavoitteiden ja erityistarpeiden pohjalta.

Hyödynnämme käytössä olevat asiantuntija- ja hankeresurssit toimijoiden yhteistyön ja ekosysteemin rakentamiseksi . Erityisen tärkeää on uusien liiketoiminta- ja työmahdollisuuksien luominen mikro- ja pienyrityksille, startupeille sekä niiden ympärillä toimiville yhteisöille ja ihmisille.

Panostamme toiminnassamme mm. seuraaviin teemoihin:

• Materiaali- ja sivuvirtojen hyödyntäminen ja kierrätysmarkkinoiden edistäminen
• Bio- ja kierrätyspohjaiset tuotteet
• Elinkaariajattelu ja palveluinnovaatiot
• Hiilineutraalit energiaratkaisut
• Älykkäät materiaali- ja energiatehokkuusratkaisut
• Uusiutuvan energian hyödyntäminen
• Kestävät hankinnat

Kiertotaloudesta uutta kasvua

Alueellamme on paljon potentiaalia elinvoimamme vahvistamiseksi bio- ja kiertotalouden avulla. Kymenlaakson teollisuuden ja maatalouden vahvat perinteet ovat vankka perusta rakentaa uudistuvaa tuotanto- ja palveluliiketoimintaa. Lisäarvoa tuo alueen logistinen osaaminen ja Kouvolan tarjoama kilpailukykyinen, Aasian ja Euroopan yhdistävä kuljetuskäytävä. Kouvolan RRT on Suomen ainoa kiskot ja kumipyöräliikenteen yhdistävä EU:n ydinverkon terminaali ja HaminaKotka volyymeiltaan maan suurin vientisatama.

Tavoitteet saavutetaan yhteistyöllä – lähde mukaan!

Monipuoliset kehittämis- ja yhteistyöalustat yhdistävät eri toimijat aktiiviseen yhteistyöhön. Ne tarjoavat selkeän rakenteen yritysten, koulutus- ja tutkimuslaitosten sekä muiden toimijoiden käyttöön. Tiiviillä yhteistyöllä saadaan aikaan prosesseja, jotka kokoavat yhteen erilaisia tarpeita ja niihin soveltuvia ratkaisuja. Fyysisten toimintojen sydämenä on Kouvolassa, Kymenlaakson keskipisteessä sijaitseva Hyötyvirta-yritysalue. Samalla rakennetaan digitaalista toimintaympäristöä verkostoyhteistyön ja kehittämistoiminnan veturiksi.

Bio- ja kiertotalous etenee nyt monialaisesti ja vauhdilla. Otathan meihin yhteyttä, niin kartoitetaan yhteistyön saumat – ja varmistetaan, että tavoitteisiin päästään.

Lisätietoja

Mika Penttilä

Penttilä Mika

Kehittämispäällikkö
+358 20 615 9015
mika.penttila@kinno.fi

Ajankohtaista

Kinnon kiertotalouspalvelut

YHTEISTOIMINNAN JA SEN RAKENTEIDEN KEHITYS

Tutustu tarkemmin Hyötyvirtaan ja saat puhdasta hyötyä

SIJOITTUMISHANKKEIDEN TUKI

...

LISÄARVO YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN PROSESSEILLE

...

Kouvolan seudulla on kiertotalouden kehittämiselle vahvat perusteet:

Hyvät logistiset mahdollisuudet

Vahva teollinen infra ja pitkät perinteet

Uusiutuvia luonnonvaroja

Osaavia yrittäjiä

Halukkuutta yhteistyöhön ja verkostoitumiseen

Video

Scroll to top