Kansainväliset työyhteisöt ja osaajat Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa

Kaakkois-Suomessa on pulaa yritysten tarvitsemista osaajista ja työpaikkoja jää syntymättä monilla aloilla. Projektin päätavoitteena on vastata tähän tarpeeseen ja muodostaa Kaakkois-Suomeen avoin kansainvälistymistä tukeva osaajayhteisö, joka tuottaa uusia ratkaisumalleja yritysten ja muiden organisaatioiden osaamis- ja työvoimatarpeen sekä kansainvälisen osaajapotentiaalin kohtaamiseksi.

Kouvola Innovation Oy osallistuu Cursor Oy:n koordinoimaan “International Workplace”-työpakettiin sekä koko hankkeen kokoavaan ”Osaajayhteisö”-työpakettiin. Kotkan-Haminan, Kouvolan, Imatran ja Lappeenrannan seutujen elinkeinojen kehittäjät valmentavat kansainvälistymis- ja kasvuhaluisia yrityksiä vastaanottamaan kansainvälisiä osaajia. Projektin tuloksena alueelle syntyy Talent hub Kaakkois-Suomi-palvelumalli. Keräämme tähän yrityksistä asiakastiimiä, joka on mukana rakentamassa palvelupolkua kansainvälisille osaajille. Asiakastiimin yritykset ovat mukana toteutettavissa toimenpiteissä: mm. työpajat, koulutukset, osaajamarkkinointikampanjat jne. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi maksuttomaan asiakastiimityöskentelyyn tästä .

Projektilla vahvistetaan yritysten kansainvälistymisvalmiuksia ja autetaan kansainvälisten osaajien integraatiota seutuun ja sen yrityksiin.

Toteutusaika: 1.5.2020 – 30.4.2022
Rahoittajat: Keski-Suomen ELY-keskus, Kouvolan kaupunki

 

Rahoittajalogo

Lisätietoja: