Ideakymi-kilpailun voittajat julkistetaan maanantaina 18.1.

Tiedote 12.1.2021
Ideakymi -kilpailun tulokset julkistetaan maanantaina 18.1. - aika tarkentuu, kun kaikki palkittavat on tavoitettu.

Tiedote 8.12.2020
Vallitsevan korona-pandemiatilanteen kokoontumismääräysten vuoksi Kymenlaakson Innovaatioverkosto on päättänyt siirtää Ideakymi-kilpailun tulosten julkistamisen ja palkintojen jakamisen vuoden 2021 alkuun.

Alustava palkintogaalan ajankohta on 18.1.2021.

Tiedote 27.11.2020 - Tänä syksynä järjestetyn Ideakymi-kilpailun tarkoituksena on ollut rohkaista innovatiivisuuteen ja luovuuteen etsimällä, löytämällä ja palkitsemalla innovaatioita, keksintöjä tai ideoita, joilla voidaan nähdä olevan kaupallista potentiaalia. Kymenlaakson Innovaatioverkoston järjestämään ideakilpailuun saatiin kaikkiaan 94 ehdotusta. Osallistujia oli kaikkiaan 76, joista viisi yritystä ja 71 yksityistä henkilöä. Ideakilpailuun osallistui myös viisi opiskelijaa.

”Nuorin osallistuja on 19-vuotias ja vanhin 93-vuotias. Osallistujista noin kolmannen on naisia ja suurin ikäryhmä on 50-59-vuotiaat”, yritysneuvoja Jukka Antila summaa kilpailuun osallistuneiden taustoja.

Innovaatioverkoston toimijoista koostuva arviointiraati on perehtynyt huolella ehdotuksiin ja tekee valinnat palkittavista joulukuun alussa. Voittajat palkitaan Keksintösäätiön Inno-Suomi –palkinnoilla Liikeideasarjassa, Keksintösarjassa ja Ideasarjassa.

”Kilpailuun saatiin paljon erinomaisen laadukkaita ehdotuksia. Olemme oikein tyytyväisiä siitä, että kilpailumme sai näin hyvän vastaanoton”, iloitsee kilpailun arviointiraadin puheenjohtaja Markku Merovuo.

Palkintotilaisuus järjestetään 10.12. Aikuiskoulutus Taitajassa, rajoitettu osallistujamäärä kutsutaan paikan päälle, mutta palkintojen jakoa on mahdollisuus seurata etänä. Kymenlaakson Innovaatioseminaari siirtyy ensi vuoteen vallitsevan pandemiatilanteen johdosta.

”Palkintojen jakoa ei kuitenkaan haluta siirtää, sillä kehittämisyhtiöissä, Kinnossa ja Cursorissa, ollaan valmiina auttamaan keksijöitä uusien ideoiden jatkokehittämisessä, neuvomme heitä myös patentointiin ja rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä”, yhteyspäällikkö Leena Gardemeister Kouvola Innovationista kertoo.

”Nyt jos koskaan on tärkeää, että saadaan uusia ideoita vietyä eteenpäin ja mahdollisesti myös uutta liiketoimintaa syntymään. Hienoa, että kilpailuun saatiin näin paljon hyviä ideoita”, iloitsee myös yrityspalvelujohtaja Tiina Paavola Cursorista.

Kymenlaakson innovaatioverkosto on Suomen ensimmäinen laatuaan, joten Keksintösäätiö on halunnut olla aktiivisesti kilpailua ja yhteistyötä tukemassa.

”Tavoitteenamme on kokeilla verkostomallia myös muissa Suomen maakunnissa ja kehittää verkosto jatkuvaan, järjestelmälliseen ja sopimuspohjaiseen yhteistyöhön uusien innovaatioiden synnyttämiseksi”, Markku Merovuo sanoo.

Lisätietoa kilpailusta; arviointiraati, säännöt, täällä.

 

Lisätietoja:

Markku Merovuo, Keksintösäätiö ry, Ideakymi-arviointiraadin puheenjohtaja, p. 044 333 1891
ja