Baerberg Oy haluaa automatisoida maaperänäytteiden oton

Korialla maatilan yhteydessä toimiva Baerberg Oy sai kannusterahaa keksinnön suojaamista varten.

”Keksintö liittyy maaperänäytteen keräämiseen tarkoitettuun järjestelmään ja laitteistoon. Yrityksen tuleva maaperänäytteen keräämisen palvelumalli on tarkoitus rakentaa patenttiin nojaten,” kertoo toimitusjohtaja Vesa-Matti Marjamäki.

Yrityksen tavoitteena on luoda maatalouden yrityksille ja yrittäjille houkutteleva uusi palvelumalli viljavuusanalyysin toteuttamiseen. Viljelijät velvoitetaan tällä hetkellä ottamaan maaperänäyte säännöllisesti tukilainsäädännön perusteella. Maaperänäytteen perusteella voidaan määritellä tuotantopanokset, joita viljelyssä käytetään.

”Nykyinen käytössä oleva näytteiden keräysprosessi tehdään täysin käsin. Purkkeja lähetellään ensin tyhjänä toiseen suuntaan ja täytenä toiseen suuntaan. Palvelumme tarkoituksena on tehdä näytteenotosta mahdollisimman automaattista”, Marjamäki sanoo.

Keksinnön ja uuden palvelumallin myötä yrityksellä ovat kotimaan markkinoiden lisäksi tavoitteena kansainväliset markkinat. Erityisesti EU-maissa, mutta myös EU:n ulkopuolella, on nykyään erilaisia velvoitteita ja tarpeita maaperänäytteiden ottamiseen muun muassa täsmäviljelyn yleistymisen myötä. Liikkeelle on tarkoitus lähteä kuitenkin maltillisesti.

 

Kuva: Jaana Ahola

 

TAKAISIN