Repovedelle uusi bussiyhteys Verlan kautta

Repoveden kansallispuisto ja Verlan maailmanperintökohde houkuttelevat vieraita läheltä ja kaukaa. Vuonna 2016 Repoveden kansallispuistossa tilastoitiin lähes 150 000 käyntiä ja Verlan maailmanperintökohteeseen tutustui huikeat 40 000 vierasta.
 
Tänä kesänä näiden huippukohteiden saavuttaminen on entistä helpompaa kun Kouvolan matkakeskuksesta avataan uusi bussiyhteys Verlan kautta Repovedelle. Vuoroa liikennöidään perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin (myös pyhäpäivinä) aikavälillä 2.6. – 3.9.2017. Uusi yhteys parantaa merkittävästi sekä Repoveden kansallispuiston että Verlan maailmanperintökohteen saavutettavuutta.

Uuden reitin varrella on Verlan lisäksi myös muita kiinnostavia käyntikohteita, kuten Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo sekä Orilammen maja ja lomakeskus, joka on samalla myös reitin kääntöpiste. Bussilta voi jatkaa retkeä kansallispuistoon kätevästi venetaksin tai risteilyaluksen kyydissä. Kokonaisuuteen liittyy myös opastuskierrosten takuulähtöjä, joissa opastettu retki alkaa bussin saavuttua Repovedelle tai Verlaan.
 
Repovesitien aarre on geokätköilijöiden kesän hitti
 
Repoveden-Verlan kesässä näkyy keväällä avattavan uuden reitin myötä myös geokätköily. Kymmenen aloittelevallekin etsijälle sopivaa geokätköä käsittävä Repovesitien geokätköilyreitti esittelee mielenkiintoisella tavalla alueen paikallishistoriaa ja luontoa. Kaikki kätköt kiertäneellä kätköilijällä on mahdollisuus huipentaa retkensä löytämällä mysteerikätkö, Repovesitien aarre.
 
Teemapohjaisen matkailun kehittämisen osalta toinen kesän uutuuspalvelu on 4.6.2017 järjestettävä Vesiteitse retkeillen Repovedellä-Verlassa –tapahtumapäivä. Kyseisen sunnuntaipäivän aikana Repoveden-Verlan seudulla on tarjolla matalan kynnyksen asiakashintaan vesistökuljetuksia ja useita ohjattuja vesistöretkeilyn teemaan liittyviä erityispalveluja. Teemapäivän ohjelmakokonaisuutta koordinoi VisitKouvola, osatapahtumista vastaavat alueen luontomatkailuyritykset.  

Katso: