Reijo Vaurula palkittiin: "Tämä on tunnustus myös Kouvolalle"

YES Kouvolan aluepäällikkö Reijo Vaurula palkittiin äskettäin maailmanlaajuisen Junior Achievement -organisaation ansiomerkillä tunnutuksena Nuori Yrittäjyys -toiminnan edistämisestä Kouvolan seudulla.

 

YES Kouvolan tärkein tehtävä on edistää yrittäjyyskasvatusta kouluissa. Jo toistakymmentä yrittäjyyskasvatus on kuulunut koulujen opetussuunnitelmiin ja tulevaisuudessa sen painoarvo vain kasvaa.Uusissa opetussuunnitelmissa yrittäjyyskasvatus-sana korvautuu termillä ”työelämätaidot ja yrittäjyys”. 

"Pidän uutta termiä osuvampana, koska kyse on loppujen lopuksi siitä, minkälaisia valmiuksia koululaitos tarjoaa oppilaille tulevaisuuden työelämään varten", sanoo Reijo Vaurula.

"Kaikki lukiot käyttävät meillä Nuori Yrittäjyys -ohjelmia, mutta perusopetuksessa on vielä sarkaa kynnettävänä."

"Erityisen tyytyväinen olen, että tämän kevään aikana myös KSAO:ssa ollaan heräämässä yrittäjyyskasvatukseen!"

Tunnustuksen Reijo Vaurulalle välitti Suomen Nuori yrittäjyys- organisaatio.

"Koen, että tunnustus annettiin samalla myös Kouvolalle, jonka virkamiehet ja lasten ja nuorten lautakunta on nähnyt kaupunkistrategian hengessä yrittäjyyskasvatuksen yhdeksi tärkeäksi osaksi elinkeino- ja sivistyspalvelujen toimintaa. Ilman tätä tukea ja asian budjetoimista ei olisi olemassa sen enempää YES Kouvolaa kuin Nuori yrittäjyys- ohjelmia koulujen opetuksessa", Reijo Vaurula tähdentää.