Railgate Finland Kouvola esillä European Silk Road Summitissa

Hollannin Venlossa järjestetty European Silk Road Summit -tapahtuma 26.-27.11. kokosi yhteen Kiinan ja Euroopan välisen tavarajunaliikenteen merkittävimmät toimijat. Kiinan ja Euroopan välinen raiteilla kulkeva tavaraliikenne kasvaa voimakkaasti, eikä hiljentymistä ole näköpiirissä. Markkinoiden kasvu, sekä idässä että lännessä, lisää tavaraliikenteen tarvetta entisestään.

Suomella ja erityisesti Kouvolalla on kasvavan tavaraliikenteen kannalta valoisa tulevaisuus. Sekä Eurooppa että Aasia ovat riippuvaisia toimivasta logistiikasta ja Kouvolalla on tässä tapauksessa osaamisen lisäksi maantieteellisesti hyvä positio. Kehittämispäällikkö Simo Päivinen esitteli lähes tuhatpäiselle yleisölle EU:n TEN-T verkostoon kuuluvaa Kouvolan logistiikka-aluetta ja vuonna 2022 valmistuvaa intermodaaliterminaalia sekä Railgate Finlandin tarjoamia mahdollisuuksia.

"Reittimme kiinnostaa ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken pidetään tärkeänä, tunnelmat ovat positiiviset", kertoi Simo Päivinen.

Pohjoismaisen yhteistyön hengessä Pohjois-Euroopan yhteyttä Kouvolan kautta Aasiaan kulkevaa konttijunayhteyttä esittelivät yhteistyökumppanit Norjasta ja Ruotsista. Railgate Norwayn liiketoiminnan kehittäjä Marie Skavik, Narvikin satamasta ja Railgate Swedenin logistiikka-alan konsultti Micael Blomster, Blomster Consulting Oy:stä. 

EU:n komissiota edustanut ylijohtaja Maja Bakran Marcich esitti omassa puheenvuorossaan EU:n TEN-T ja Kiinan BRI-verkoston liittämistä yhteiseksi verkostoksi. 

Lue lisää tapahtumasta

 

Kuva: Simo Päivinen osallistui Euroopan Hubien toimintaa käsittelevään paneelikeskusteluun Venlossa.