Nuorten yritysten tuki on osoittanut tarpeellisuutensa - NYT-palvelu auttaa alle 3 vuotiaita yrityksiä

Vauhdikkaan alun jälkeistä viiden ensimmäisen toimintavuoden aikaa kutsutaan myös "yritysten kuolemanlaaksoksi". 

Lähes puolet aloittavista yrityksistä lopettaa ensimmäisen viiden toimintavuoden aikana. Osa yrittäjistä yksinkertaisesti yllättyy haasteiden moninaisuudesta. Käsitykset oman yritystoiminnan mahdollisuuksista siis osoittautuvat alusta lähtien olleen väärät.

"Valitettavasti toimintansa lopettaa myös moni sellainen yritys, jolla kannattavat liiketoiminnan edellytykset ovat olemassa", sanoo projektipäällikkö Kati Velin Kinnosta. Hän vetää erityisesti alle kolme vuotta toimineille yrityksille suunnattua NYT-hanketta, joka tukee alkuvaiheen haasteissa. Palvelulle tuntuu olevan kysyntää, mukaan on lähtenyt peräti kolmisenkymmentä yritystä.

NYT-palvelu antaa yrittäjälle maksutonta henkilökohtaista neuvontaa yrityksen talouden analysoinnissa sekä tietoa rahoituksesta ja olemassa olevista yrityspalveluista. Lisäksi yritykselle laaditaan kehittämissuunnitelma. 

"Palvelun pariin tulevilla yrityksillä on myös mahdollisuus osallistua pienryhmävalmennuksiin. Niissä haetaan uusia välineitä markkinointiin, tietotekniikan hyöädyntämiseen ja rekrytointiin", kertoo Velin. Ensimmäiset valmennukset käynnistyvät helmikuussa. 

NYT-palvelu on tarkoitettu Kouvolan ja Iitin alueiden alle 3-vuotiaille yrityksille. Näillä näkymin palvelu pyörii syksyyn 2017 saakka. 

 

Katso myös Terhi Suur-Nuujan ja Sanna Sakun yrittäjätarina.

 

 

Tai ota suoraan yhteyttä: