Kinnon yrityspalvelut auttaa yrittäjiä joka vaiheessa

Kinnon yrityspalvelut auttaa yrityksiä niiden elinkaaren jokaisessa vaiheessa. Yritysneuvojat antavat yrittäjille maksutonta ja henkilökohtaista neuvontaa esimerkiksi rahoitusasioissa, tuote- tai palveluidean suojaamisessa, omistajanvaihdoksessa, kansainvälistymisessä, rekrytoinnissa tai toimitila-asioissa. 

Alkuneuvonta auttaa nimensä mukaisesti yrittäjän alkuun. Yritysneuvoja sparraa yrittäjäksi aikovaa liikeidean punnitsemisessa, tarvittavien laskelmien tekemisessä ja liiketoimintasuunnitelman laatimisessa. 

Vuosittain Kinnon neuvontapalvelun tuella perustetaan toistasataa yritystä. Kinnon neuvontapalvelut ovat osa Suomen uusyrityskeskusverkostoa. Sen neuvonnan tuella perustetuista yrityksistä on viiden vuoden jälkeen toiminnassa noin 80 prosenttia.

Tässä neljä yritystarinaa Kouvolasta. Yrittäjäksi on monta tietä, eikä yrityksen perustaminen ole ainoa tie. Eläkkeelle jäännin takia tai muuta syystä omistajanvaihdosta suunnittelevia yrittäjiä on Kouvolassa tälläkin hetkellä tuhansia. Yrittäjän uraa suunnittelevan kannattaakin vakavasti harkita yrityksen ostoa vaihtoehtona perustamisen rinnalla. 

 

BYROKRATIA ARVELUTTI ENITEN

”Yrittäjyys oli minulle ennen ihan vieras käsite. Suvussa tai lähipiirissä ei yrittäjiä ole. Vaikka en epäillyt toimeentuloa tai töiden riittämistä, kypsyttelin ajatusta yrittäjäksi ryhtymisestä pitkään."

"Eniten arvelutti yrittäjyyteen liittyvä byrokratia ja erilaiset velvoitteet, niistä en tiennyt oikein mitään”, kertoo huhtikuussa 2017 rakennuttamisen ja valvonnan asiantuntijayrityksen perustanut kouvolalainen Jarkko Laine.

”Siksi Timpan apu oli kultaakin arvokkaampaa”, toteaa Laine ja tarkoittaa Kouvolan Uusyrityskeskuksen yritysneuvojaa Timo Lehmusmetsää.

Jarkko Laineen IsaCon Laine Oy tarjoaa rakennuttajakonsulttipalveluja, eikä asiakkaita ole tarvinnut etsiä, vaan töitä on jopa tarjottu.

”Olen useita vuosia tehnyt saman alan töitä isojen toimijoiden palveluksessa ja tiesin, että töitä riittäisi. Entinen työnantajani onkin nyt yksi merkittävimmistä asiakkaistani.”

”Minulla oli selkeä visio ja yrityksen perustamisneuvonnassa sain sen viimeisen henkisen tuen, jonka tarvitsin”, sanoo Jarkko Laine. 

 

UUDEN KONSEPTIN KAUNEUSHOITOLA

Kun Kauneushoitola MasKaran elokuussa avannut Jenni Perttunen-Pahkala kuuli, ettei saisi starttirahaa, nousi suomalainen sisu pintaan.

Kielteistä päätöstä perusteltiin sillä, että liikeidea oli niin perinteinen ja ala kilpailtu. Starttirahan evääminen ei Jenniä jarruttanut, päinvastoin, hän otti te-toimiston mielipiteestä vaarin. 

”Ajattelin, että selvä, nyt on keskittävä jotain uutta.”

Se jokin uusi on asiakkaille tarjottava jäsenyys. Asiakas ostaa jäsenyyden kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, saaden vastineeksi hoitolapalvelut etuhintaan. Konsepti on myynyt hyvin ja jäseniä on neljässä kuukaudessa kertynyt jo melkein 50.

MasKara on nuori yritys, mutta sen yrittäjä ei ole keltanokka. Kauneushoitola on Jennin kolmas yritys. Jo parikymppisenä Jenni perusti ompelimon.

”Tein pitkää päivää ja viikkoa. Kantapään kautta opin, että yrittäjän täytyy pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. On pidettävä vapaapäiviä ja lomaa ja syötävä hyvin, muuten väsyy. Sitä luulee jaksavansa, mutta ei se niin mene.”

Seuraavat 14 vuotta Jenni Perttunen-Pahkala myi kosmetiikkaa.

”Noina vuosina opin paljon sellaista, mistä on nyt hyötyä –esimerkiksi jakamaan käyntikortteja”, nauraa Jenni. "Jaan niitä vieläkin ahkerasti, se on tärkein markkinointikeinoni. Pidän käyntikortteja aina mukana. Olen myös aktiivinen somessa.”

Vaikka Jenni on koko ajan uskonut yritysideansa toimivuuteen, kävi hän Uusyrityskeskuksessa testaamassa ideoitaan ja tekemässä kannattavuuslaskelmia.

”Olen aina ollut surkea matematiikassa, mutta Lehmusmetsän Timon kanssa jutellessani oivalsin monta asiaa liikevaihdon muodostumisesta.”

”Lisäksi Timo korosti, että oma eläkkeelle pääsy pitää varmistaa ja maksaa itselleen yrittäjäeläkettä. Vaikka alussa intoa ja energiaa riittää, koittaa silti joskus sekin päivä, kun olisi valmis jäämään ansaitulle eläkkeelle.”

”Kyllä minä nyt olen unelmatyössäni, tästä haaveilin jo 15-vuotiaana.”

 

"TIESIN, ETTÄ HOMMA TOIMII"

Kirsi Virtasella tuli vastikään täyteen neljä vuotta grilliyrittäjänä Kouvolan keskustassa. Virtasen omistama Kouvolan Grilli-Kipsa, eli kansan suussa Anttilan Mäkki, työllistää yrittäjän itsensä lisäksi neljä kokoaikaista ja vakituista työntekijää, sekä yhden osa-aikaisen.

”Edellinen yrittäjä, eli silloinen työnantajani, hankki omistukseensa toisenkin kioskin ja parin vuoden päästä suunnitteli tämän myymistä. Pienen miettimisen jälkeen ehdotin, että voisin oikeastaan itse ryhtyä yrittäjäksi. Tähän oli helppo lähteä, kun olin nähnyt, että homma toimii”, kertoo Virtanen.

”Ihan alussa marssin papereineni te-toimistoon, josta kehotettiin tulemaan Kinnoon Lehmusmetsän Timon juttusille. Timon kanssa kävimme paperit ja numerot läpi ja hän selitti asiat minulle perusteellisesti. Sain kysyä niin kauan, että varmasti ymmärsin. Ei tarvinnut jännittää.” 

Kirsi Virtanen antaa tunnustusta työntekijöilleen, aviomiehelleen ja kirjanpitäjälleen. ”Yleensä pohdin kimuranteilta tuntuvia asioita mieheni kanssa, mutta jos emme yhdessäkään keksi ratkaisua, kysyn neuvoa kirjanpitäjältäni.”

”En todellakaan ole katunut, en hetkeäkään! Itse asiassa tämä on tuntunut ihan pelottavankin helpolta!”

”Tietysti joskus on rankkaa, jos yöunet ovat jääneet vähiin. Saan kuitenkin energiaa asiakkailta. He ovat ihanaa ja hyvin käyttäytyvää porukkaa, vaikka joku joskus olisikin baarista tulossa”, nauraa Kirsi Virtanen.  

 

AMMATTITAITO JA HYVÄ PALVELU PITÄVÄT PINNALLA

Leena Lantta ryhtyi kukkakauppayrittäjäksi 19 vuotta sitten. Sittemmin kilpailu alalla on kiristynyt kukkien marketmyynnin takia niin, että kukkakauppojen määrä on oleellisesti vähentynyt. ”Ammattitaito ja hyvä palvelu ovat elinehto”, sanoo Kukkapuoti Eveliinan yrittäjä.

Leena Lantta muutti Kouvolaan Porista parikymmentä vuotta sitten ja ryhtyi yrittäjäksi.

”Olin floristiksi valmistumiseni jälkeen ollut töissä kukkakaupassa jo kymmenisen vuotta. Olin myös saanut tehdä työtä hyvin itsenäisesti, vaikken yrittäjä ollutkaan. Tiesin siis, millaista kukkakaupan arki on. Heti alkuun päätin myös, että kassakirjaa pidän ja laskut maksan, mutta kaiken muun ulkoistan kirjanpitäjälle. Ja niin olen tehnyt.”

Paperinpyörityksestä ja byrokratiasta selviäminen olivatkin ainoa Leena Lanttaa yrittäjäksi ryhtymisessä arveluttanut asia.

”Menin alkuneuvontaan Gardemeisterin Leenan juttusille ja edelleen lämmöllä muistan sitä, kuinka kannustava ja hengessä mukana hän oli.

”Mutta se lopulta yllätti, miten paljon tämä ”harrastus” maksaa. Sitä ei varmaan moni ymmärräkään, kuinka paljon yrityksen pyörittäminen nielee rahaa. Tarkasti on elettävä, että sitä rahaa aina silloin on, kun taas on jotakin makseltava.”

Leena Lantta kuuluu niihin yrittäjiin, jotka pitävät lomat ja vapaapäivät. ”Olen sen ymmärtänyt alusta saakka, että levätäkin täytyy. Minulla on myös ollut siihen mahdollisuus, sillä minulla on ammattitaitoinen työntekijä ja voin luottaa siihen, että homma hoituu.”

Kukkakauppa ja kukkien viljely ovat olleet Suomessa on lujilla.

Esimerkiksi entisen Kuusankosken alueella oli vielä muutama vuosi sitten seitsemän kukkakauppaa, nyt enää kolme.

”Laadukasta, kotimaista kukkaa on nykyään yhä vaikeampi saada, kun puutarhatkin kaatuvat kovassa kilpailussa”, harmittelee Leena Lantta.

”Semmoinen helppo myynti on kukkakaupoilta marketkukkien myötä lähtenyt. Valmiita nippuja ei kukkakaupoissa enää myydä, nykyään kaikki kimput ovat sidottuja.”

”Ammattitaidolla ja hyvällä palvelulla tässä pärjäillään.”

 

Kuvassa vasemmalta: Leena Lantta, Jarkko Laine, Kirsi Virtanen, Jenni Perttunen-Pahkala.