BLOGI: ALLEGROLLA KOUVOLASTA PIETARIIN JALKAPALLON MM –KISOIHIN KESÄLLÄ 2018

31.10.2017 - Elääkö Kouvolan keskusta mukana kisahuumassa?

Jalkapallon MM-kisat 14.6.-15.7.2018 Pietarissa ja Moskovassa tuovat kansainvälisiä kisaturisteja myös Suomeen. Meillä majoitus on huomattavasti edullisempaa kuin Venäjällä ja samaan kisamatkaan voi yhdistää suomalaista järvimaisemaa, erämatkailua, huvipuistoja, kulttuuria ja vaikka terveyspalveluita.

Kouvola on maailmalta katsottuna erinomaisen junayhteyden ansiosta lähes Pietarin turvallista esikaupunkialuetta. Yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista täyttää Pietarin ja Moskovan kalliit hotellit, joten myös Kouvolalla on mahdollisuus saada kisoista osuutensa. Se ei tule itsestään, vaan matkailutoimijoiden pitää tuottaa valmiita paketteja ja tehdä niiden ostaminen todella helpoksi. Kouvola Innovation Oy:n VisitKouvola –tiimi edistää tämän toiveen toteutumista. Yhteydenottoja ja lisätietoja osoitteesta matkailu@kinno.fi.

"Näköpiirissä on lisävuoroja kisojen ajaksi Pietarista illaksi Suomeen. Venäläisille ja RZD:lle kisat ovat iso asia ja siksi siellä on halua palvella kisamatkustajia", kertoo VR-Yhtymä Oy:n mediasuhdejohtaja Mika Heijari.

Allegro kulkee nopeasti Pietariin Suomen asemalle. Moskovan pikajuna Tolstoikin pysähtyy mennen tullen Pietarissa Laatokan asemalla, mutta sen aikataulut soveltuvat paremmin Moskovan peleihin. Tosin paluumatka sopii hyvin myös Pietarista, jos juhlinta pelin jälkeen jatkuu aamukuuteen. Kouvolassa juna olisi sopivasti, kun kaupat ja kahvilat ovat jo avoinna klo 11 jälkeen aamupäivällä.

Jalkapallofanit liikkuvat usein ryhmissä ja juhlia he osaavat. Kauppojen ja ravintoloiden kannattaa siis seurata tarkasti mahdollisten uusien kansainvälisten asiakkaiden toiveita ja aikatauluja sekä laittaa TripAdvisor sekä Google Maps –palveluihin ilmaiset yritystiedot ajan tasalle.