• Hyötyvirran ekosysteemipalvelut

  Hyötyvirran ekosysteemipalvelut

  Kiertotaloustavoitteiden kasvava vaikutus tuo mukanaan haasteita mutta myös mahdollisuuksia menestyä. Kiertotalouden kasvupotentiaali alueen …
 • Yrittäjän tukiverkko

  Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden …
 • KOSKES

  KOSKES

  KOSKES-projektissa kehitetään kiertotalousosaamiskeskuksen konseptia Hyötyvirta-yritysalueelle Kouvolaan. Toteutuessaan keskus tarjoaisi erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia …
 • Hyötyvirran ekosysteemipalvelut

  Kiertotaloustavoitteiden kasvava vaikutus tuo mukanaan haasteita mutta myös mahdollisuuksia menestyä. Kiertotalouden kasvupotentiaali alueen pk-yritysten liiketoiminnassa …
 • Smart Hub Solutions

  Railgate Finland - Smart Hub Solutions on jatkumo Kouvolan kaupungin vetämälle Kouvola RRT -investointihankkeelle ja …
 • Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden yritysten osalta.
 • KOSKES

  KOSKES-projektissa kehitetään kiertotalousosaamiskeskuksen konseptia Hyötyvirta-yritysalueelle Kouvolaan. Toteutuessaan keskus tarjoaisi erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia pk-sektorin yrityksille …
 • BUT

  Biotalouden uudet tuulet. Kymenlaakso tavoittelee hiilineutraalisuutta. Alueella on useita merkittäviä toimijoita, joiden yhteistyötä tarvitaan tavoitteeseen …
 • Harvinaiset maametallit talteen

  Tietoyhteiskunnan ylläpitäminen ei olisi mahdollista ilman harvinaisia maametalleja ja siksi niiden saatavuuden varmistaminen etenkin kierrättämällä …
 • GoSmart BSR

  Monikansallinen projekti, joka kohdistuu heikommin kehittyneiden Itämeren alueen seutujen matalaan innovaatiokapasiteettiin ja pyrkii parantamaan sitä. …

Kaikki henkilöt

#SupportYourLocal #TuePaikallista

Nyt jos koskaan on tarpeen tukea paikallisia yrittäjiä. VisitKouvola ja Kouvolan Sanomat ovat koonneet listan paikallisista toimijoista, jotka ovat muuttaneet toimintaansa korona-epidemian takia. Useat yritykset tarjoavat palvelujaan etänä ja toimittavat tuotteitaan koteihin. Tuetaan heitä yhdessä!

Kun koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustila alkoi, ryhtyi VisitKouvola yhteistyöhön Kouvolan Sanomien kanssa koostaen yhdessä listaa Kouvolan alueen yrityksistä, jotka tarjoavat palveluita joita voi hyödyntää vaikka omalta kotisohvalta.

Listalle kertyi nopeasti kymmeniä yrityksiä ja yhteensä niitä onkin jo toista sataa. Listan on tarkoitus helpottaa karanteenissa olevien ja riskiryhmiin kuuluvien ihmisten elämää kertomalla, että heidän on mahdollista saada tarvitsemansa palvelut suoraan kotiovelle ja ulkona liikkumista on mahdollista välttää.

On myös haluttu  nostaa paikallisia yrityksiä ja heidän palveluitaan esiin. VisitKouvola ja Kouvola Innovation on toteuttanut aiheesta myös markkinointikampanjan, johon on kuulunut radiomainontaa sekä näkyvyyttä VisitKouvolan ja Kinnon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, kuten myös katukuvassa.

Käynnissä on myös arvontojen sarja, jossa VisitKouvola arpoo viikoittain Facebook-sivuillaan paikallisten yritysten tuotteita aina toukokuun lopulle saakka. Palkintoina on kaikenlaista kivaa, herkuista autokatsastukseen.

Listaa kotiin toimitettavista palveluista päivitetään edelleen aktiivisesti Kouvolan Sanomien sivuille ja uusia vinkkejä palveluista voi toimittaa VisitKouvolan sivujen kautta, tai kommentoimalla suoraan Kouvolan Sanomien artikkelin alle.

Puuttuuko listalta joku palvelu? Vinkkaa palvelusta meille tästä.

Palveluiden listaukseen Kouvolan Sanomissa pääset tästä. 

Lisätietoja: 
Anne Harrila, markkinointipäällikkö
p. 020 615 9030   |   anne.harrila@kinno.fi

Innovaatioverkoston Ideakymi-kilpailu yllätti järjestäjät

Tiedote 18.1.2021

Kilpailun arviointiraadilla oli haastava tehtävä löytää voittajat keksintö-, liikeidea- ja ideasarjoista Kymenlaakson innovaatioverkoston Ideakymikilpailussa, joka viime syksynä järjestettiin ensi kertaa. Voittajat palkittiin 18.1.2021. Kilpailu kolmesta ensimmäisestä sijasta kussakin sarjassa oli tiukka ja raati olisi mielellään palkinnut useamman. Arviointiraati oli päätöksissään yksimielinen. Ideakymi-kilpailun sarjoina olivat keksinnöt, liikeideat ja ideat.

Keksintösarjan ja liikeideasarjan voittajat olivat kehittyneitä tuotteita

Keksintösarjan voittaja Jouni Jokivirran Tarkastuslaite voimalaitosympäristöön –ehdotuksessa näkyi kansainvälisen osaajan insinööritaito ja visiot. Haasteellisissa tehtävissä Saksassa saatu kokemus hyödynnetään nyt Suomessa.

”Viime keväänä koronan myötä tuli motivaatio tutkia ratkaisuja voimalaitosten tarkastuksiin. Kukaan ei tuolloin vielä tiennyt millaiset viruksen vaikutukset voisivat olla, joten kehitin tarjoamaani palveluun tuotetta, joka ohittaisi koronan rajoitteet. Olen laittanut merkittävästi resursseja tähän kehitystyöhön, kesällä rakensin prototyypin ja syksyllä oli patenttihakemus lähes valmis. Tämä palkinto mahdollistaa sen, että nyt voin hakea patenttia. Olen todella kiitollinen tästä”, sanoo yrittäjä Jouni Jokivirta. Hänellä on Anjalassa kolme vuotta toiminut startup-yritys, Pyrovisio Oy.

Liikeideasarjan voittaja Juho Revon Laawu –pienimuotoinen majoitusratkaisu, jossa on makuutilaa kahdelle. Xamkissa opiskeleva Repo on hyödyntänyt hankkeessaan oppilaitoksensa tietotaidon lisäksi myös asiantuntija-apua aikuiskoulutuskeskus Taitajalta. Laawua on jo testattu Haminan Pitkäthiekat -leirintäalueella.

”Kilpailun voitto on merkittävä tuki tuotteen pilotoinnille ja jatkokehittelylle. Tavoitteenamme on, että jo loppukeväästä saisimme tuotteen kymenlaaksolaisiin matkailuyrityksiin vuokrattavaksi. Voittorahat käytämme yritystoiminnan ja tuotannon käynnistämiseen. Kiitokset palkinnosta ja kaikille tukijoillemme”, Juho Repo sanoo.

 

Ideasarjassa kolme kannustuspalkintoa

Kannustuspalkinnot saivat seuraavat ehdotukset:

 • Maalin käsittelyyn liittyvä maalipumppu, jonka ovat suunnitelleet Aikuiskoulutus Taitajassa opiskelevat Juho ja Joe Starck.
 • Kuusankosken ohijuoksutuskanavaan sijoittuva Jarkko Mikkolan suunnittelema tehtaan aalto, surf-aalto.
 • Päivi Asikaisen tilkkutyöt kierrätetyistä tavaroista, eli lähes täysin kierrätetystä materiaalista valmistetut tuotteet.

Kunniamaininnat myönnettiin kuudelle henkilölle:

 • Arto Tolsa, kattotyötaso,
 • Annika Salmi, Cirke, kestävän kehityksen asuste,
 • Pertti Ikonen, matonpesulaitteen harjauslaite,
 • Kristiina Saijala/Krimako Oy:N Autohof Kotka
 • Roman Denisov/Tpoint Oy: päivittäinen kirjanpitoratkaisu
 • Anonyymi: varmatoiminen tasoristeys.

Voittajille Keksintösäätiön INNOSUOMI -palkinnot

Ideakilpailu on Keksintösäätiön pilotti, joka halutaan levittää kaikkiin Suomen maakuntiin. Keksintösäätiön Ideakymi-kilpailuun myöntämät INNOSUOMI-rahapalkinnot lähetetään koronasta johtuen suoraan palkittujen pankkitileille. Keksintösarjan ja Liikeideasarjan voittajat saavat 3 000 euroa jokainen ja Ideasarjan voittajat kukin 300 euroa.

Kunniakirjat jaetaan kaikille myöhemmin järjestettävässä seminaarissa ja kunniakirjat tulee jakamaan Keksintösäätiön hallituksen puheenjohtaja Juhani Talvela.

”Kymenlaakson kilpailu tuotti runsaan määrän innovaatioideoita ja keksintöaihioita, joita toivomme niiden ehdottajien kehittävän edelleen kohti kannattavaa ja mielenkiintoista, uutta bisnestä. Kiitos kaikille osallistujille ja tekijöille hyvästä yhteistyöstä sekä arvokkaasta panoksestanne innovaatiotoiminnan, keksinnöllisyyden ja uuden yritystoiminnan edistämisessä!”, Talvela sanoo.

Kilpailun järjestelyistä ja toteutuksesta on vastannut syksyllä 2020 perustettu Kymenlaakson Innovaatioverkosto, jossa ovat mukana maakunnan keskeiset innovaatioita ja keksintöjä edistävät toimijat.

Arviointiraatiin kuuluivat puheenjohtajana Markku Merovuo Keksintösäätiöstä ja jäseninä Markku Saari Kymen Innovaatioyhdistyksestä, Asko Jaakkola Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, Jukka Antila Kouvola Innovation Oy:atä, Marja Holopainen Cursor Oy:stä, Leena Kaivola Aikuiskoulutus Taitajasta, Ari Utriainen Xamkista ja Hannu Lehtinen Kymen Yrittäjät ry:stä.

 

Lisätietoja:

Markku Merovuo, Keksintösäätiö ry, Ideakymi-arviointiraadin puheenjohtaja, p. 044 333 1891

 

Sami Anteroinen
Yrittäjän ääni: Yrittäjän joulusaarna

Blogi 24.12.2020  - ”Maailman suurin tarina” meinasi sakata heti startissa, kirjoittaa viestintäyrittäjä Sami J. Anteroinen

Valloittava ajattelija Simon Sinek on läpivalaissut yrittäjyyttä monesta kulmasta. Kuuluisassa case-esimerkissään hän muistelee Wrightin veljeksiä ja näiden legendaarista ensilentoa. Sinekin pointti on tämä: veljesten ei olisi koskaan pitänyt onnistua.

Peruutetaan hiukan. Sinekin mukaan bisneksissään epäonnistuneilla yrittäjillä on usein esittää kolmen kohdan lista, miksi näin kävi: markkinoille tulon ajoitus oli ongelmallinen, rahoituskuviot menivät puihin ja tiimi ei ollut niin hyvä kuin luultiin. Wrightin veljekset ovat esimerkki siitä, miten nämä ongelmat voitetaan.

Näillä polkupyöränkorjaajilla ei nimittäin ollut rahaa eikä tukijoukkoja – he puuhastelivat kahdestaan ”rakkaudesta lajiin”. Samaan aikaan valtamedia kyllä tohkeili ilmailusta, mutta esimerkiksi New York Times oli asettanut pelimerkkinsä ihan toisen pioneerin taakse. Pojat lähtivät kisaan takamatkalta – tai itse asiassa melkein vahtimestarin kopin luota – ja voittivat sen.

Kun kuulin Wrightin veljesten tarinan tässä viitekehyksessä, se aiheutti yllättävää resonointia. Tajusin nimittäin vielä isomman stoorin, joka noudattaa samaa käsikirjoitusta. Ja kappas: siinäkin tarinassa noustaan taivaisiin.

Jeesus Nasaretilaisen ei olisi koskaan pitänyt onnistua. Ensinnäkin ajoitus oli ongelma, koska maailman mahtavin imperiumi oli miehittänyt hänen maansa, eikä Rooma juuri peukuttanut vallankumousyrityksiä, ei edes hengellisiä. Toki oli olemassa profetia tulevasta messiaasta, mutta juutalaispapisto oli tulokkaalle tyly: sinä puusepänplanttu et nyt ainakaan ole se luvattu vapahtaja.

Entäs sitten finanssipuoli? No, kuten tunnettua, Jeesuksen ikimuistoinen saapuminen Jerusalemiin tapahtui aasin selässä, koska sen kummoisempaan menopeliin ei ollut varaa. Jeesus oli itse asiassa niin köyhä, että hänen jäämistöstään ei löytynyt rahaa edes hautapaikkaan. Ilman temppelineuvoston Joosefin tunnontuskia – ja pulleaa kukkaroa – historia olisi pitänyt kirjoittaa toisin.

Ja sitten meillä on Team Jeesus. Sanottakoon se tässä kohtaa: voi Jeesus. Tusina oppimatonta kalastajaa, joista pahin kavaltaa Jeesuksen ja paras kieltää hänet kolmesti. Ja löytyypä possesta vielä kantakorttiskeptikkokin. Tässäkö siis high performance -porukka, joka vie mestarin viisauden maailman kaikkiin kolkkiin?

Nasaretilaisen startup oli tuhoon tuomittu alusta asti. Ja jotenkin – jotenkin – kun kaikki oli sanottu ja tehty ja hopearahatkin tilitetty, sana sai siivet ja muutti maailman.

Tallista alkaneelle tarinalle ei löytynyt pysäyttäjää, ei ylhäisten eikä alhaisten parista. Muistakaamme siis tänä jouluna viisasta Simonia, huimapäisiä veljeksiä ja lasta seimessään.

Ja yrittäjää mahdollisen mahdottomansa äärellä.

Katso Simonin video:
Simon Sinek: How great leaders inspire action | TED Talk


Sami J. Anteroinen

Kirjoittaja on kouvolalainen viestintäyrittäjä, joka näkee brändejä sielläkin, missä niitä ei ole

Maksutonta kumppanihakua pk-yrityksille Itämeren maista

Pk-yrittäjä, kiinnostaako uusi teknologia ja tuotanto- ja palveluprosessien parantaminen? Entä oletko kiinnostunut etsimään entistä parempilaatuisia tuotteita tai palveluita? Ja kansainvälistyminenkin kiinnostaa? Yrityksesi saattaa hyötyä GoSmart BSR-hankkeesta.

GoSmart BSR -hanke on Interreg Itämeren alueen ohjelman rahoittama hanke, joka liittyy älykkään erikoistumisen strategia (S3) –toimintamalliin ja pyrkii edistämään teollisuuden, t&k-sektorin sekä viranomaisten tehokasta yhteistyötä monikansallisella lähestymistavalla. Se edistää keskinäistä oppimista, parhaiden käytäntöjen jakamista ja älykkään erikoistumisen strategioiden muuntamista pienten ja keskisuurten yritysten yhteisiksi käytännön toimiksi.

GoSmart BSR -hanke voi olla hyödyksi pk-yrityksille silloin kun
• etsitään uutta teknologiaa yritysten tuotanto- tai palveluprosessin parantamiseksi;
• etsitään toimittaja, joka voi tarjoa parempilaatuisia tuotteita tai palveluita;
• yrityksellä on innovatiivinen tuote tai palvelu ja kansainvälistyminen kiinnostaa;
• yrityksellä on kiinnostus uusien tuotteiden tai palvelujen kehittämiseen yhdessä ulkomaan yritysten ja tutkimuslaitoksien kanssa;
• osallistuminen EU-rahoittamaan tutkimus- ja kehittämistoimintaan (esim. Horizon Europe-ohjelman hankkeisiin) kiinnostaa ja on tarve etsiä kumppaneita muista maista yhteishankehakemusta varten; jne.

GoSmart BSR -hankkeen palvelu on yrityksille maksuton. Palveluprosessi koostuu seuraavista askeleista:

1. Kun yrityksellä on kiinnostus hankkeen palveluihin, sovimme tapaamisesta;
2. Keskustelemme yritysten tarpeista ja tarvittaessa analysoimme yritysten toimintaa yhdessä potentiaalisten innovaatioiden löytämiseksi;
3. Keskustelun pohjalta muotoilemme yritysten yhteistyötarjouksen ja esittelemme sen hankkeen kumppaneille;
4. Hankkeen kumppanit etsivät sopivia partnereita käyttäen omia verkostoja;
5. Jos sopivalta näyttävä kumppani löytyy, esittelemme sen yrityksille ja järjestämme yhteisen tapaamisen;
6. Jos molemmilla kumppanilla on kiinnostus yhteistyön aloittamiseen, selvittelemme rahoitusmahdollisuuksia yhteistyön tukemiseksi sekä Suomessa, että toisessa maassa.
7. Olemme lähellä, jos muuta tukea tarvitaan yhteistyön edistämiseksi.

Kymenlaakson lisäksi, GoSmart BSR -hankkeen partnerit löytyvät Tanskasta, Saksasta, Puolasta, Liettuasta, Latviasta ja Virosta. Jokaiselta partnerialueelta löytyvät innovointien välittäjät, joilla on hyvä tuntuma paikalliseen yrityskantaan, tutkimuslaitoksiin ja viranomaisiin. Innovointien välittäjät ohjaavat yritysten yhteistyötarjouksia alueelle ja alueelta.

GoSmart BSR – innovaatioita yli rajojen. Lue lisää täältä (linkki toisille verkkosivuille)

Ole hyvä ja ota yhteyttä:

Jukka Antila
Antila Jukka

+358 20 615 6365
jukka.antila@kinno.fi

Marina Sorokina
Sorokina Marina

+358 20 615 9176
marina.sorokina@kinno.fi