• Yritykset tyytyväisiä Kinnon kansainvälistymispalveluun

  Yritykset tyytyväisiä Kinnon kansainvälistymispalveluun

  Messumatkoja, valmennusta, vientiselvityksiä ja verkkokauppakokeiluja.
 • Yrittäjän tukiverkko

  Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden …
 • KOSKES

  KOSKES

  KOSKES-projektissa kehitetään kiertotalousosaamiskeskuksen konseptia Hyötyvirta-yritysalueelle Kouvolaan. Toteutuessaan keskus tarjoaisi erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia …
 • Logistiikan työpaja kiinnosti yrityksiä ja logistiikkatoimijoita

  "Kouvolan logistiikka-alue tarjoaa kilpailukykyä suomalaisille vientiyrityksille."
 • Yritykset tyytyväisiä Kinnon kansainvälistymispalveluun

  Messumatkoja, valmennusta, vientiselvityksiä ja verkkokauppakokeiluja.
 • Smart Hub Solutions

  Railgate Finland - Smart Hub Solutions on jatkumo Kouvolan kaupungin vetämälle Kouvola RRT -investointihankkeelle ja …
 • Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden yritysten osalta.
 • KOSKES

  KOSKES-projektissa kehitetään kiertotalousosaamiskeskuksen konseptia Hyötyvirta-yritysalueelle Kouvolaan. Toteutuessaan keskus tarjoaisi erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia pk-sektorin yrityksille …
 • BUT

  Biotalouden uudet tuulet. Kymenlaakso tavoittelee hiilineutraalisuutta. Alueella on useita merkittäviä toimijoita, joiden yhteistyötä tarvitaan tavoitteeseen …
 • Harvinaiset maametallit talteen

  Tietoyhteiskunnan ylläpitäminen ei olisi mahdollista ilman harvinaisia maametalleja ja siksi niiden saatavuuden varmistaminen etenkin kierrättämällä …

Kaikki henkilöt

#SupportYourLocal #TuePaikallista

Nyt jos koskaan on tarpeen tukea paikallisia yrittäjiä. VisitKouvola ja Kouvolan Sanomat ovat koonneet listan paikallisista toimijoista, jotka ovat muuttaneet toimintaansa korona-epidemian takia. Useat yritykset tarjoavat palvelujaan etänä ja toimittavat tuotteitaan koteihin. Tuetaan heitä yhdessä!

Kun koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustila alkoi, ryhtyi VisitKouvola yhteistyöhön Kouvolan Sanomien kanssa koostaen yhdessä listaa Kouvolan alueen yrityksistä, jotka tarjoavat palveluita joita voi hyödyntää vaikka omalta kotisohvalta.

Listalle kertyi nopeasti kymmeniä yrityksiä ja yhteensä niitä onkin jo toista sataa. Listan on tarkoitus helpottaa karanteenissa olevien ja riskiryhmiin kuuluvien ihmisten elämää kertomalla, että heidän on mahdollista saada tarvitsemansa palvelut suoraan kotiovelle ja ulkona liikkumista on mahdollista välttää.

On myös haluttu  nostaa paikallisia yrityksiä ja heidän palveluitaan esiin. VisitKouvola ja Kouvola Innovation on toteuttanut aiheesta myös markkinointikampanjan, johon on kuulunut radiomainontaa sekä näkyvyyttä VisitKouvolan ja Kinnon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, kuten myös katukuvassa.

Käynnissä on myös arvontojen sarja, jossa VisitKouvola arpoo viikoittain Facebook-sivuillaan paikallisten yritysten tuotteita aina toukokuun lopulle saakka. Palkintoina on kaikenlaista kivaa, herkuista autokatsastukseen.

Listaa kotiin toimitettavista palveluista päivitetään edelleen aktiivisesti Kouvolan Sanomien sivuille ja uusia vinkkejä palveluista voi toimittaa VisitKouvolan sivujen kautta, tai kommentoimalla suoraan Kouvolan Sanomien artikkelin alle.

Puuttuuko listalta joku palvelu? Vinkkaa palvelusta meille tästä.

Palveluiden listaukseen Kouvolan Sanomissa pääset tästä. 

Lisätietoja: 
Anne Harrila, markkinointipäällikkö
p. 020 615 9030   |   anne.harrila@kinno.fi

Yrityskummi on yrittäjän mentori

Yrittäjälle tulee aika ajoin hetkiä, jolloin tule tarve keskustella omasta liiketoiminnastaan jonkun kanssa. Yrityskummien verkosto tarjoaa tähän tilanteeseen yrittäjälle mentorointia maksuttomasti ja luottamuksella. Yrityskummi auttaa hahmottamaan yrittämisen nykytilanteen, asettamaan sille tavoitteet ja oivaltamaan keinot tavoitteiden saavuttamiseen. Yrityskummit ovat kokeneita yritysjohtajia ja yritystoiminnan asiantuntijoita, joilla on osaamista useimmilta aloilta.

Kouvolan yrityskummiverkostoon on vastikään liittynyt uusi yrityskummi, 27 vuotta yrittäjänä toiminut Jyrki Hyttinen.

”Solekko tehä!”

”Yrittäjänä toimiminen on aika ajoin yksinäistä hommaa, joten on tärkeää, että löytyy juttukaveri, jonka kanssa voi pohtia yrityksen asioita. Minun tehtäväni on ennen kaikkea kuunnella ja asettaa kuultu asia perspektiiviin, myös vahvistaa yrittäjän uskoa omaan tekemiseensä”, Jyrki Hyttinen kertoo.

”Ja kun asioita on tarkoin harkittu, voidaan todeta lappilaisittain että ”solekko tehä”, eli ei muuta kuin ryhdytään tekemään”, sanoo Hyttinen. Lappi on vuosien kuluessa tullut kauttaaltaan tutuksi ja etenkin Inarinjärven mökillä hän viettää paljon vapaa-ajastaan. Hän toimi myös Inarin kunnanjohtajana vuoden.

Hyttisellä on tarjottavanaan yrittäjän tueksi tarvittaessa omat yrittäjyyden, työn ja harrastusten kautta syntyneet laajat verkostot.

”Kokemuksesta tiedän, että pulmatilanteissa on tärkeää löytää oikeaa tietoa. Tiedon haku oli kenties parhain kauppakorkeasta aikanaan saamani oppi. Myös numeroiden pyörittäminen onnistuu hyvin, talousasioiden hahmottamisessa on tärkeää, että osaa laskea”, Hyttinen naurahtaa.

Oma isä on ollut Hyttiselle eräänlainen mentori, kun hän aikanaan siirtyi nyt 65 vuotta toimineeseen perheyritykseen, Silmäoptiikka Oy, ensin töihin ja sukupolvenvaihdoksen jälkeen yrittäjävastuulle.

”Isän kanssa meillä on aina olleet suorat ja hyvät välit, sovimme aikanaan ajoissa, milloin ja miten siirryn yrityksen johtoon.”

”Aloitan innostuneena ja mielenkiinnolla yrityskummin tehtävän, toivon, että voisin tavata monenlaisia ja eri toimialoilta olevia yrittäjiä”.

Kinno auttaa löytämään sopivan yrityskummin

Kinnossa toimii Kouvolan yrityskummiverkoston aluetoimisto. Se koordinoi yrityskummien toimintaa sekä on siltana yrittäjien ja yrityskummien välillä.

”Kouvolan seudun yrityskummiverkostossa on parikymmentä asiantuntijaa ja autamme yrittäjiä löytämään kullekin tilanteeseen sopivan yrityskummin”, kertoo yhteyspäällikkö Leena Gardemeister Kinnosta.

Yrityskummia voi hakea Suomen Yrityskummit ry:n sivuilla olevalla lomakkeella

Lomake on luottamuksellinen, tiedot lähetetään Kouvolan seudulla aluekoordinaattorille ja aluekummille. Tietoja käytetään vain yrityskummipalvelun yhteydessä eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

 

Lisätietoja:

Leena Gardemeister
Gardemeister Leena

+358 20 615 8191
leena.gardemeister@kinno.fi