• Yrittäjän tukiverkko

  Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden …
 • KOSKES

  KOSKES

  KOSKES-projektissa kehitetään kiertotalousosaamiskeskuksen konseptia Hyötyvirta-yritysalueelle Kouvolaan. Toteutuessaan keskus tarjoaisi erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia …
 • BUT

  BUT

  Biotalouden uudet tuulet. Kymenlaakso tavoittelee hiilineutraalisuutta. Alueella on useita merkittäviä toimijoita, joiden yhteistyötä …
 • Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden yritysten osalta.
 • KOSKES

  KOSKES-projektissa kehitetään kiertotalousosaamiskeskuksen konseptia Hyötyvirta-yritysalueelle Kouvolaan. Toteutuessaan keskus tarjoaisi erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia pk-sektorin yrityksille …
 • BUT

  Biotalouden uudet tuulet. Kymenlaakso tavoittelee hiilineutraalisuutta. Alueella on useita merkittäviä toimijoita, joiden yhteistyötä tarvitaan tavoitteeseen …
 • Harvinaiset maametallit talteen

  Tietoyhteiskunnan ylläpitäminen ei olisi mahdollista ilman harvinaisia maametalleja ja siksi niiden saatavuuden varmistaminen etenkin kierrättämällä …
 • GoSmart BSR

  Monikansallinen projekti, joka kohdistuu heikommin kehittyneiden Itämeren alueen seutujen matalaan innovaatiokapasiteettiin ja pyrkii parantamaan sitä. …
 • Bringing Together

  The project Bringing Together specific objective is to bringing together of the innovative, research, training and …
 • Kasvua viennistä

  Kasvua viennistä -projekti auttaa yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Projekti tarjoaa yrityskohtaista valmennusta, jonka kautta yritykset …

Kaikki henkilöt

#SupportYourLocal #TuePaikallista

Nyt jos koskaan on tarpeen tukea paikallisia yrittäjiä. VisitKouvola ja Kouvolan Sanomat ovat koonneet listan paikallisista toimijoista, jotka ovat muuttaneet toimintaansa korona-epidemian takia. Useat yritykset tarjoavat palvelujaan etänä ja toimittavat tuotteitaan koteihin. Tuetaan heitä yhdessä!

Kun koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustila alkoi, ryhtyi VisitKouvola yhteistyöhön Kouvolan Sanomien kanssa koostaen yhdessä listaa Kouvolan alueen yrityksistä, jotka tarjoavat palveluita joita voi hyödyntää vaikka omalta kotisohvalta.

Listalle kertyi nopeasti kymmeniä yrityksiä ja yhteensä niitä onkin jo toista sataa. Listan on tarkoitus helpottaa karanteenissa olevien ja riskiryhmiin kuuluvien ihmisten elämää kertomalla, että heidän on mahdollista saada tarvitsemansa palvelut suoraan kotiovelle ja ulkona liikkumista on mahdollista välttää.

On myös haluttu  nostaa paikallisia yrityksiä ja heidän palveluitaan esiin. VisitKouvola ja Kouvola Innovation on toteuttanut aiheesta myös markkinointikampanjan, johon on kuulunut radiomainontaa sekä näkyvyyttä VisitKouvolan ja Kinnon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, kuten myös katukuvassa.

Käynnissä on myös arvontojen sarja, jossa VisitKouvola arpoo viikoittain Facebook-sivuillaan paikallisten yritysten tuotteita aina toukokuun lopulle saakka. Palkintoina on kaikenlaista kivaa, herkuista autokatsastukseen.

Listaa kotiin toimitettavista palveluista päivitetään edelleen aktiivisesti Kouvolan Sanomien sivuille ja uusia vinkkejä palveluista voi toimittaa VisitKouvolan sivujen kautta, tai kommentoimalla suoraan Kouvolan Sanomien artikkelin alle.

Puuttuuko listalta joku palvelu? Vinkkaa palvelusta meille tästä.

Palveluiden listaukseen Kouvolan Sanomissa pääset tästä. 

Lisätietoja: 
Anne Harrila, markkinointipäällikkö
p. 020 615 9030   |   anne.harrila@kinno.fi

”Autan asiakkaitani menestymään”

Asiantuntijayrittäjyys on lisääntynyt viime vuosina, kun erilaisissa työtehtävissä toimineet asiantuntijat ovat ryhtyneet yrittäjiksi. Yksinyrittäjien määrä on jo noin puolet kaikista yrityksistä Suomessa. Sirpa Salin-Suolanen on yksi heistä. Hän perusti yritysvalmennuksiin keskittyvän yrityksensä, Vastuu Valmennus Oy:n, reilut kymmenen vuotta sitten. Motiivina oli saada vastuu ja vapaus samaan pakettiin ja voimakas halua auttaa muita. Sitä ennen hän oli toiminut erilaisissa johto-, esimies- ja asiantuntijatehtävissä yli 20 vuotta.

”Koen yrittäjyyteni merkitykselliseksi työksi, jossa teen kaikkeni auttaakseni asiakkaitani menestymään”.

Asiakastyössään hän hyödyntää menetelmänä coachingia, joka on yrityksen ydinpalvelua. Hänellä on menetelmään International Coaching Federationin sertifiointi, joka takaa asiakkaille laadun ja ammattitaidon. Salin-Suolasen osaamisalueita ovat johtaminen, tiimityöskentely ja ratkaisumyynti.

”Autan ihmisiä saavuttamaan heidän työelämäänsä liittyviä tavoitteita. Coachina tehtäväni on luoda paremmat olosuhteet ajattelulle. Tuen ja kannustan asiakkaitani tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Haastan ja kyseenalaistan totuttuja ajattelutapoja asiakasta arvostaen.”

Koronan aiheuttama poikkeuksellinen vuosi on haastanut miettimään käytäntöjä uusiksi. Asiantuntijayrittäjälle tämä on tarkoittanut coachingtapaamisten toteutusta etäyhteyden kautta. Vain kaksi ryhmävalmennusta siirtyi syksyyn poikkeustilanteesta johtuen.

”Verkko toimii valmennuksissa hyvin.Teams ja Zoom –palaverit ovat olleet positiivinen kokemus sekä minulle että asiakkailleni. Lomien jälkeen toteutan valmennuksia hybridimallilla eli tapaamiset jakautuvat livetapaamisten ja verkkotapaamisten kesken.”

Sirpa Salin-Suolanen on hankkinut hyvien verkostointitaitojensa ansiosta asiakkaita Kouvolan lisäksi myös muualta Kymenlaaksosta, Etelä-Karjalasta ja pääkaupunkiseudulta.

”Olen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, asiakkaita on ollut mukavasti. Haluan esittää tässäkin asiakkailleni tuhannet kiitokset luottamuksesta.”

”Minulla on myös hyvä luottamusverkosto, jossa voin keskustella ja hakea apua työn haasteisiin ja kehittymiseen. Pidän tärkeänä myös Suomen Yrittäjäjärjestön jäsenyyttä ja järjestön edunvalvontatyötä. Verkottuminen muiden kanssa on erittäin tärkeää kaikille, myös yksinyrittäjälle.” Salin-Suolasen vetovastuulla on nyt toimitusjohtajien verkosto ja myyntijohtajien verkosto Helsingissä.

Muuttuva yritystoiminta tarvitsee uudenlaista palvelutarjontaa

Töiden vuoksi Salin-Suolanen asuu puolisonsa kanssa tällä hetkellä kahta kotia, Helsingin Kalasatamassa ja Kouvolan Harjussa. Helsingin sykkeestä on hyvä palata välillä maaseudun rauhaan, Harjujoen rannalle. Kouvolassa on kysyntää yksityismajoitukselle, joten Harjun omakotitaloa on myös vuokrattu osa-aikaisesti matkailijoille.

”Tämä ratkaisu sopii hyvin meille tässä elämänvaiheessa ja työtilanteen vuoksi. Sähköiset työvälineet mahdollistavat työn tekemisen eri paikkakunnilla. Työelämä ja yrittäjyys muuttuvat, joten myös tavat tehdä työtä muuttuvat. Uskon, että Suomessa tulee olemaan yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat yhdistää maaseudulla asumisen ja kaupunkiasumisen. Olisiko tämä Kouvolalle yksi mahdollisuus?”, kysyy Salin-Suolanen.

Työelämän muutokset synnyttävät uutta liiketoimintaa ja yrittäjyyttä: Salin-Suolanen ostaa yrityksen taloushallinnon ja valmennuskoordinaattoripalvelut toisilta yrittäjältä sekä hyödyntää yhteistyötiloja toimistonaan.

”Tällaista palvelutarjontaa on todella paljon Helsingissä. Olen hyödyntänyt myös HuB Kouvolan tiloja, mutta mikä on sen paikan tulevaisuus? Yrittäjät kaipaavat tänä päivänä entistä parempia ja laadukkaampia tiloja muuttuviin yritystoiminnan tarpeisiin.”

Myös omakotitalon vuokraus on synnyttänyt uutta palvelutarvetta.

”Omakotitalomme vuokrausta varten tarvitsemme myös aika ajoin siivouspalveluja ja majoittujien vastaanottamiseen kielitaitoista henkilöä.”

Kuva: Janne Torikka

Markkinavuoropuhelu henkilöstöravintolan käyttöoikeussopimuksesta 11.8.

Käyttöoikeussopimuksen kohteena ovat Kouvolan kaupungintalon henkilöstöravintolapalvelut. Tavoitteena on saada kaupungintalolle laadukas, paikallisia raaka-aineita suosiva, asiakaspalvelulähtöinen ja joustava palveluntuottaja. Tarjottavat ruoka-annokset, kahvilatuotteet ja erikoistarjoilut ovat ajan hengen mukaisia, monipuolisia ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja. Tuleva palveluntuottaja hoitaa niin kaupungintalon henkilöstön lounasruokailun kuin vaativatkin kansainvälisten vieraiden juhla-ateriat.

Käyttöoikeussopimukseen kuuluu Kouvolan kaupungintalolla sijaitseva vuokratila, joka soveltuu ravintola- ja kahvilapalvelujen tuottamiseen. Kuukausivuokraan sisältyy kaikki tiloissa jo olemassa olevat laitteet, välineet ja astiat. Suunniteltu sopimuskausi on 1.10.2020-30.9.2023. Sopimuskautta voidaan tämän jälkeen jatkaa toistaiseksi voimassa olevana.

Kouvolan kaupungilta asiantuntijoina tilaisuuteen osallistuvat johdon sihteeri Tuija Rinne, kiinteistöpäällikkö Arto Kuitikka, hankintapäällikkö Marja-Liisa Jyrkilä sekä hankinta-asiantuntija Suvi Kotonen.

Aika: ti 11.8.2020 klo 9-11

Paikka: Kouvola Innovation Oy, Paraatikenttä 4, Kouvola

Ilmoittautuminen tästä.

 

 

 

Lisätietoja:

Marita Melkko
Melkko Marita

+358 20 615 5039
marita.melkko@kinno.fi