YrittäjäGaalassa palkittiin yrittäjiä

Kouvolan kaupungin, Valkealan Yrittäjien ja Kouvolan Yrittäjien yrittäjäpalkinnot jaettiin YrittäjäGaalassa 9.11.2019.

Kouvolan kaupunki nimesi vuoden 2019 yritykseksi Autosalpa Oy:n. Palkintoperusteissa todettiin, että yritys on menestynyt myös valtakunnallisesti tarkasteltuna erinomaisesti. Palkittavan yrityksen vakavaraisuus ja riskinsietokyky ovat toimialallaan ja kaikkiin yrityksiin verrattuna paremmat kuin 90 prosentilla yrityksistä. Yrityksen maksuvalmius sekä kasvu ovat myös erinomaisella tasolla, käyttökate erinomainen ja parantunut huomattavasti edelliseen vuoteen verrattuna. Palkittavan yrityksen liikevaihto ja henkilöstön määrä ovat olleet viime vuosina selkeässä kasvussa.

Valintaan vaikuttavina merkittävimpinä kriteereinä olivat yrityksen kasvu, kannattavuus, tulos, maksuvalmius, vakavaraisuus ja riskinsietokyky sekä toiminnan kehitys edelliseen vuoteen verrattuna. Yrityksellä tuli lisäksi olla työllistävä vaikutus. Kouvolan kaupungin vuoden 2019 yritykselle myönnettävän palkinnon saaja määritettiin yrityksistä, joiden kotipaikka on Kouvola hyödyntäen tuoreimpia tilinpäätöstietoja sekä niistä tehtyjä analyysejä. Arvioinnissa hyödynnettiin tietoja lähes 2200 yrityksestä. Liikevaihdon kehitystä ja tulosta tarkasteltiin myös pitkällä aikavälillä.

Valkealan Yrittäjät ry nimesi vuoden yritykseksi Vuohijärven Kyläkauppa Oy:n. Perusteluissa todettiin yrityksen lähteneen kehittämään maaseudun palveluja rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Yrityksellä on myös laajentumissuunnitelmia. 

Kouvolan Yrittäjät ry:n vuoden yrittäjäpalkinnon sai Kino 123. Palkintoperusteluissa todetaan, että yritys on turvannut rohkealla riskinotolla laadukkaat elokuvapalvelut Pohjois-Kymenlaakson asukkaille, ja se on pärjännyt kilpailussa uusien elokuvaformaattien kanssa. Kino 123 on myös tukenut alueemme yrittäjien jaksamista tekemällä yhteistyötä Kouvolan Yrittäjät ry:n kanssa. Kino Bakery oli myös hienosti näkyvillä Kasvu Openin polulla. 

Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon Kouvolan Yrittäjät myönsi Teemu Villikalle. "Toiminimellä työskentelevä yrittäjä työllisti itsensä heti koulun jälkeen ja on ammattimies, jonka työnlaatu on niin huikeaa, ettei sitä tarvitse erikseen mainostaa. Teemu Villikka on myötävaikuttanut siihen, miten muidenkin alueemme yritysten imago ja brändi tunnetaan Suomessa, ja hänen kädenjälkensä näkyy valtakunnan kanavilla. Yrittäjän kanssa työskennelleet kertovat hänen kuuntelevan, neuvovan, olevan huomattavan vaatimaton ja aina todella positiivinen", todetaan palkitsemisperusteluissa. Teemu Villikka toimii elokuvien, videoiden ja tv-ohjelmien tuotanto-toimialalla.

 

YRITTÄJÄVIIRIT
 
Lisäksi yrityksen merkkipäivävuoden yrittäjäviirit saivat:
 
Utin Lento Oy, Sistonen Jussi, 30 vuotta
Elimäen Liikennekoulu Ky, Juvankoski Jani, 30 vuotta
Zoo-Dog Ky/Petzoo, Kuutti Sari, 20 vuotta
Monelle Oy, Sanna Hyyryläinen, 20 vuotta
Koivulan Kuljetus Oy, Rahikka Timo, 20 vuotta
VE Energiaratkaisut, Ellonen Veli-Sakari, 30 vuotta,
Ecopulp Finland, Henttonen, Ari, 10 vuotta
Jatke Oy, Esa Eloranta, 10 vuotta
PHARMA-PARTNERS Ky, Jari Koski, 10 vuotta
Talli Haapaharju Ky - Haapaharju Melody, Kostiainen Satu, 10 vuotta
Logistiikka Koulutus V & P Ky, Rouvinen Vesa, 10 vuotta
Kouvolan Isännöintikolmio Oy, Risto Pöysä, 10 vuotta
Sanakammari, Vesa Vainio, 10 vuotta
 

Lisätietoja:

Kouvolan kaupunki, kehitysjohtaja Petteri Portaankorva, p. 020 615 1287
Kouvolan Yrittäjät ry vt. puheenjohtaja Markku Mikkola, p. 040 568 0256
Valkealan Yrittäjät ry puheenjohtaja Lasse Kemppinen, p. 040 055 2133