Yhteistyö RailGate Finlandin kehittämiseksi etenee

Shaanxin maakunnan kaupallinen delegaatio Kiinasta tutustui Kouvolaan ja Pohjoisen kuljetuskäytävän, RailGate Finlandin, tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tapaamisessa allekirjoitettiin myös yhteistyösopimus, jonka pohjalta luodaan yhteyksiä eri toimijoiden välille ja kehitetään kuljetuskäytävän toimivuutta.

”Kouvolassa ovat alueet, lastinkäsittely ja kuljetustekniset asiat valmiina kuljetuskäytävän käynnistämiseksi. Lisäksi paikalliset yritykset alueellamme tarjoavat monipuolisesti logistisia palveluja”, kehittämispäällikkö Simo Päivinen Kouvola Innovation Oy:stä kertoi.

Kaupallisen delegaation johtaja Tang Yugnag painotti kuljetuskäytävän merkitystä kaupalliselle yhteistyölle siteeraamalla vanhaa kiinalaista sanontaa "Jos haluat rikkaammaksi, rakenna ensin tie”.

Shaanxin maakunnan pääkaupungin Xian on historiallisen Silkkitien alkupiste Kiinassa ja maan merkittävimpiin kaupallisiin keskuksiin kuuluva kaupunki.  Liikenteellisessä tärkeässä solmukohdassa sijaitsevassa Shaanxissa on vajaat 38 miljoonaa asukasta ja huomattavat luonnonvarat.

Kiinan laajat markkinat tarjoavat mahdollisuuksia myös monelle suomalaiselle vientiyrityksille, joiden kansainvälistymiseen palveluja tarjoavan Suppilog Oy:n edustajat myös esittäytyivät vieraille.

 

Kuva: Shaanxin maakunnan kaupallinen delegaatio Kiinasta vieraili Kouvolassa tammikuun alussa.