Valokuitu siivittää yritysten kasvua Kouvolassa

Yrittäjän Ääni -BLOGI 5.2.2020:  Vanhan sanonnan mukaan tieto on valtaa. Nyt 2020-luvulla on viimeistään syytä päivittää tuo sanonta muotoon: ”Tieto on valtaa – kunhan se on nopeaa”.

Suomen Datasafe Oy on palvellut paikallisia yrityksiä kattavalla IT-tarjonnalla vuodesta 2008. Me rakennamme seudulle Suomen nopeimpia valokuituyhteyksiä, jotta paikalliset yritykset saavat toimintaansa nopeutta ja varmuutta. Samalla olemme paikallinen vaihtoehto isoille valtakunnallisille valokuitutoimittajille.

Olen huomannut kentällä, että vaikka toimivat verkkoyhteydet ovat nykypäivän tietoyhteiskunnassa välttämättömyys, menee maallikolla helposti sormi suuhun, kun eri tekniikoita vertaillaan. Nyt Suomeen rakennetaan 5G-verkkoa, joka mainospuheiden mukaan on ”nopeinta ikinä” ja teknisen kehityksen vihoviimeinen sana. Totuus on kuitenkin se, että valokuitu on 5G:tä nopeampi yhteys – itse asiassa 5G tehdään aina valokuidun päälle.

Teknoähky uhkaa?
Tämä on yksi esimerkki siitä, miten helposti yrityksissä joudutaan hämmennyksiin rajusti kehittyvän teknologian kanssa. Milloin on aika siirtyä uuteen? Vai pärjääkö vielä vanhalla? Näitä kysymyksiä mietitään, koska väärät päätökset – tai miksei myös päättämättömyys – puraisevat herkästi kilpailukykyä.

Valokuidun ja 5G:n välille tosin ei tarvitse viritellä mitään vastakkainasettelua: 5G-verkkoa on hyvä Suomeen rakentaa jo yksistään siitä syystä, että näin saadaan lisää 4G-kapasiteettia. Eikä kaikkien tarvitse panostaa valokuituun, sekin on selvä. Yritysten tarpeet luonnollisesti vaihtelevat.

Yhteisessä rintamassa
Datasafen toimintaidea ponnistaakin juuri tältä pohjalta: paikalliset yritykset ansaitsevat IT-palvelua, joka on räätälöity heidän tarpeitaan varten. Tällä saralla olemme tehneet arvokasta yhteistyötä Kouvolan kaupungin, Kinnon ja sen tytäryhtiön, Kouvolan Yritystilojen, kanssa.

Reijo Saksa Kinnosta on toiminut yrityksemme kehityksen tukena ja sparraajana jo vuosien ajan. Reijon avulla olemme pystyneet selvittämään paikallista markkinapotentiaalia ja pureutumaan niihin asioihin, jotka ovat yrityksille kaikkein tärkeimpiä.  Samaan hengenvetoon voi mainita, että myös yhteistyö kaupungin teknisen puolen kanssa on toiminut erittäin sujuvasti kaavoituksesta lupaprosessiin.

Kouvolan Yritystiloille taas toteutettiin mittava tietoliikenneremontti vuonna 2014, kun yhtiön kolme Kasarminmäen kiinteistöä (Prikaatintie 9, Vartiotie 3 ja 5) saivat uudistetun, yhteisen alueverkon.

Suomen nopein kaupunki
Tämän päivän liiketoiminnassa tarve suuremmille tiedonsiirtonopeuksille kasvaa jatkuvasti. Kun Kouvolaan tulee uusia yrityksiä, näiden on hyvä tietää, että yhteyksien nopeus ja saatavuus ei tule muodostumaan bisneksen kompastuskiveksi paikkakunnalla. Me tiedämme, mitä IT-palveluja yritys tarvitsee menestyäkseen ja osaamme auttaa paikassa kuin paikassa.

Toimiva verkko tehdään täällä Kouvolassa taatusti paikallisella osaamisella ja työntekijöillä.

 
Mika Rikkilä
Toimitusjohtaja

Suomen Datasafe Oy