Uusyrityskeskukset palvelevat alkavia yrittäjiä - Yritysten määrä on kasvussa

Uusia yrityksiä perustetaan nyt vilkkaasti koko maassa, mikä ennakoinee talouden piristymistä.

Kouvolassa kaupparekisteriin on liittynyt tämän vuoden tammi-syyskuussa 247 yritystä, joista 110 on käyttänyt perustamisvaiheessa uusyrityskeskuksen neuvontapalvelua.

”Kun huomioidaan kanssamme palvelusopimuksen tehneen Iitinkin luvut, Kouvolan seudulla on tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä perustettuja yrityksiä yhteensä 264. Niistä 115 ( 44 %) on käyttänyt uusyrityskeskuksemme neuvontaa,” yritysneuvoja Timo Lehmusmetsä Kouvola Innovation Oy:stä kertoo.

Kouvolan tilanne heijastelee myös valtakunnallista kehitystä. Erityisesti heinä-syyskuun välisenä aikana tahti on kiihtynyt ja koko maan uusyrityskeskuksissa perustettiin uusia yrityksiä selvästi enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Viime vuoden lopulla yritysten perustaminen romahti selvästi, mikä osittain johtui starttirahojen loppumisesta joillain alueilla. Tänä vuonna tilanne on valoisampi ja loppuvuoden kehityksen ennakoivaan jatkuvan myönteisenä.

”Nyt starttirahaa näyttäisi riittävän, joten yrityksiä tullaan oletettavasti perustamaan tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna”, ennustaa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Alkavien yritysten perustamisneuvonta käynnistettiin Kouvolan seudun kuntayhtymän Yrittäjäkeskuksessa jo vuonna 1996.  Vuodesta 2011 alkaen perustamisneuvontaa on annettu Uusyrityskeskus –konseptilla eli yhtenäisellä palvelumallilla koko maassa.  

 

Lisätietoja:

Kouvolan seudun Uusyrityskeskuksen toiminnasta:

Timo Lehmusmetsä, yritysneuvoja, Kouvola Innovation Oy
p. 020 615 5957  |  timo.lehmusmetsa@kinno.fi  

 

Suomen Uusyrityskeskusten toiminnasta:

Jari Jokilampi, toimitusjohtaja, Suomen Uusyrityskeskukset ry
p. 0500 731 445  |  jari.jokilampi@uusyrityskeskus.fi