Typen oksideja vähentävien tuotteiden valmistus käynnistyi Kouvolassa

Kouvolan erinomainen logistinen sijainti oli tärkeänä syynä siihen, että Arom-dekor Kemi Oy päätti perustaa Kouvolan Kotkankalliolle tuotantolaitoksen. Yritys valmistaa vesipohjaisia kemiallisia tuotteita, jotka on suunnattu lähinnä liikenne- ja autoalalle.

Alkuvaiheessa Kouvolassa valmistetaan typen oksideja dieselpolttoaineesta vähentäviä AUS40 ja AdBlue® -tuotteita. Yritys on tehnyt sopimuksen suomalaisen öljy-yhtiön Teboilin kanssa AdBlue®:n toimittamisesta. Jatkossa tuotevalikoima laajentuu askel askeleelta ja mukaan tulee monia erilaisia kemikaaleja, kuten puhdistus- ja jäätymisenestoaineita.

Arom-dekor Kemi Oy:n pääomistaja on Arom-dekor Kemi AB, joka perustettiin Ruotsissa vuonna 2008. Yritys on johtava AdBlue® -tuotteen ja muiden autokemikaalien valmistaja Pohjoismaissa. Arom-dekor Kemi AB:n toimitusjohtaja Christian Lundell on tyytyväinen uudesta päänavauksesta.

”Arom-dekor on edustettuna Ruotsissa, Norjassa ja nyt myös Suomessa, mikä oli luonteva ratkaisu jatkaa yhtiön kehitystä ja vahvistaa asemaamme markkinoilla.”

Kouvolassa yrityksen toimintaa johtaa Danius Pupinis, joka omaa pitkäaikaisen kokemuksen kemian teollisuudesta, viime aikoina hän on työskennellyt Baltian maissa. Pupinis korostaa Kouvola Innovation Oy:n roolia toiminnan perustamisvaiheessa.

”Kouvola Innovation on auttanut meitä löytämään sopivat tilat, hakemaan tarvittavat luvat sekä verkostoitumaan suomalaisten kumppanien kanssa. Tilojen sijainti ja rautatieyhteys vaikuttivat ratkaisevasti päätökseemme investoida Kouvolaan.”

Arom-dekor Kemi Oy investoi Kouvolassa tiloihin ja laitteisiin yhteensä 1,3 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja yrityksestä: toimitusjohtaja Danius Pupinis, p. 027 249 990.

 

Lisätietoa Kouvolan tarjoamista erinomaisista mahdollisuuksista yritystoiminnalle: