Tykkimäen sauna on valittu vuoden 2017 Kymenlaakson matkailuteoksi

Tiedote 17.10.2017

Tykkimäen Sauna on valittu vuoden 2017 kymenlaaksolaiseksi matkailuteoksi. Valinta julkistettiin Kymenlaakson Matkailuparlamentissa Kuusankoskitalolla 17.10.

Yleisö sai äänestää vuoden 2017 kymenlaaksolaista matkailutekoa internetissä. Vuoden matkailutekoa olivat valitsemassa edustajat Kymenlaakson liitosta, Kymenlaakson kauppakamarista, XAMK:n matkailuopetuksesta sekä Kouvola Innovationin ja Cursor Oy:n matkailusta. Valinnassa painottuivat seuraavat näkökulmat: uudet avaukset, kehitys- ja kasvukelpoisuus, matkailutarjonnan ja alueimagon edistäminen (aluevaikutukset) sekä positiivisuus ja yhteistyöhenkisyys. Euro- ja muita määrällisiä kriteerejä enemmän haluttiin painottaa teon merkitystä ja vaikutusta omassa kontekstissaan. Eri ehdotuksia annettiin 23.

Raadin mukaan ensimmäisen kokonaisen toimintavuotensa aikana Tykkimäen Sauna Käyrälammen rannalla Kouvolassa on osunut ajan hermoon suomalaisella tasokkaalla saunatuotteellaan. Saunan lauteilla vallitsee vahva yhteisöllisyyden tunne matkailijoiden ja paikkakuntalaisten kesken. Kiuas lämpenee ekologisesti biokaasulla vuoden jokaisena päivänä. Yritys on kerännyt nopeasti suosittelijoiden joukon, saanut mediahuomiota ja toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Yritys on verkostoitunut alueen matkailuyritysten kanssa, minkä ansiosta on syntynyt palvelupakettikokonaisuuksia niin yksittäisten kuluttajien kuin ryhmien tarpeisiin.

Ehdotuksista nousi voittajan lisäksi esiin kolme muuta erilaista tekoa. Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n Actionpark miljoonan euron investointi on lisännyt Tykkimäen matkailutarjonnan ympärivuotiseksi ja vahvistanut yrityksen veturivaikutusta. Konsepti on laajenemassa myös muille paikkakunnille jatkossa. Kymi The River ry:n ja Repovesikeskus-yritysverkoston yhteistyö kokoaa Kymenlaakson alueelta kehittyvän yritysverkoston. Yritykset tekevät yhdessä yhteismarkkinointia ja ovat perustaneet gokymi.com-nettisivuston sekä tehneet yhteisiä matkailutuotteita. Tällaista rajat ylittävää yhteistyötä maakunnassamme tarvitaan. Kotkacup, ensimmäistä kertaa syyskuussa Kotkassa järjestetty juniorijalkapalloturnaus, on hieno esimerkki yhteistyöstä aktiivisten yrittäjien, yritysten, yhdistysten ja kaupungin kanssa. Urheilumatkailu on kasvava trendi ja tulevanakin vuonna järjestettävä tapahtuma toi Kotkaan useita satoja osallistujia maakuntarajojen ulkopuolelta tehden seutua tunnetuksi.

 

Lisätietoja:

Kirsi Vainio, Kouvola Innovation Oy, p. 020 615 5885, kirsi.vainio@kinno.fi
Sanna Nikki, Cursor Oy, p. 040 190 2585, sanna.nikki@cursor.fi
Viljami Taimisto, toiminnanjohtaja, p. 050 506 0009, viljami.taimisto@tykkimaensauna.fi

 

Kuva: Keskellä Tykkimäen Saunan toiminnanjohtaja Viljami Taimisto. Vasemmalla Sanna Nikki, oikealla Kirsi Vainio.