Siekkelin Puutyöllä on ulkomaanviennistä hyviä kokemuksia

Monissa yrityksissä ulkomaanvientä arkaillaan turhaan, sanoo yrittäjä Timo Siekkeli.

Kouvolassa on tekeillä Japaniin suuntautuvasta viennistä selvitys, joka valmistuu vuoden loppuun mennessä. Erityisesti puu-, elintarvike- ja suunnittelualan yritysten vientimahdollisuudet ovat kiinnostuksen kohteena. Japani on yksi Siekkelin Puutyön 24:stä vientimaasta. Kokemukset ovat hyviä.

Siekkelin Puutyöllä on 22 vuoden kokemus Japanin viennistä. ”Japanilaiset ovat kiinnostuneita Suomesta ja suomalaisuudesta. He ovat luotettavia kauppakumppaneita ja tarkkoja laadusta, mutta hoitavat myös velvoitteensa tarkasti. Arvostus on siis molemminpuolista”, sanoo Timo Siekkeli. ”Olemme vieneet Japaniin hirsitaloja ja –mökkejä sekä muun muassa taloteollisuuden komponentteja.”

Vientitoiminnan Japaniin auttoi 1994 alkuun agentuuri, joka on mukana kuvioissa edelleen. ”Omaakin persoonaa ja tietysti osaamista tarvitaan, mutta agentuurin kautta on tullut arvokasta apua muun muassa kielitaidon ja kulttuurin osaamisen muodossa”, kertoo Timo Siekkeli.

”Yritykset arkailevat, vaikka vientimahdollisuuksia olisi ja volyymit ovat ihan toista ulkomailla. Jos Suomessa joku tekee 100 hirsitalon tilauksen, on kyseessä varmasti huijari, mutta jos tilaus tulee Intiasta tai Japanista, voi se 100 kappaleen tilaus olla vasta alkusoittoa”, muistuttaa 24 maahan hirsi- ja puutuotteita vienyt Siekkeli.

”Tein äsken 25 000 euron arvoisen kaupan Intiaan ja rahojen tultua tilille laitoin ne heti kouvolalaisiin yrityksiin kiertämään. Ulkomaan kaupassa piilee iso mahdollisuus, joka pitäisi uskaltaa hyödyntää.”   

”Jos tarvittavaa osaamista, kielitaitoa ja kontakteja ei itsellä ole, ne voi ostaa.”

Äskettäin Siekkelin Puutyöltä on lähtenyt suomalaista osaamista Etelä-Koreaan, Intiaan, Japaniin ja Ranskaan. Japanissa Timo Siekkeli on käynyt seitsemän kertaa katsomassa, kuinka suomalainen hirsirakennus sikäläiseen maisemaan istuu. ”Hienolta ne siellä näyttää!”

 

Kuva:
Masaki Araki ja Siekkelin Puutyön Timo Siekkeli. Masaki Araki selvittelee kouvolalaisten yritysten vientimahdollisuuksia Japaniin. 

 

Lisätietoja: