Into Seinäjoki Oy vierailulla

Kehittämisyhtiö Into Seinäjoki Oy:n johtoa tutustui Kouvolaan ja Kinnon toimintaan - transitoliikenteelle suunniteltu elintarvikeviennin kokeilu kiinnosti erityisesti

Vieraille esiteltiin Kouvolaa sekä Kinnon palveluja ja painopistealueita, kiertotaloutta, matkailua ja logistiikkaa. Keskusteluissa vaihdettiin kokemuksia ja tietoa molemmin puolin.

Seinäjoki on onnistunut saavuttamaan valtakunnallista mainetta isoilla tapahtumillaan, sillä Tangomarkkinat, Provinssirock ja Vauhtiajot houkuttelevat kaupunkiin matkailijoita kymmeniä tuhansia vuosittain. Niistä, kuten Seinäjoen vuoden 2016 asuntomessuistakin, haettiin vinkkejä myös Kouvolan kokous- ja tapahtumapalveluun.

Seinäjokelaisia kiinnosti erityisesti konttijunayhteys Kiinaan ja mahdollinen elintarvikeviennin määräaikainen kokeilu transitoliikenteessä.

”Logistiikka on meille molemmille yhteinen mielenkiinnon kohde. Elintarvikevienti kiinnostaa, sillä Pohjanmaalla on erityisen paljon elintarviketeollisuutta. Myös Keski-Ruotsin alue on meitä lähellä”, totesi Into Seinäjoki Oy:n hallituksen puheenjohtaja, talousneuvos Esa Nuottivaara.

Venäjän liikenneministeriö on esittänyt pakotteiden alaisten tavaroiden kauttakuljetuksen sallimista kokeiluluonteisesti 1.7. alkaen vuoden 2019 loppuun asti. Asian nosti esille varaliikenneministeri Aleksandr Semjonov kuljetusalan messuilla viime viikolla Moskovassa.

”Edellytyksenä pakotteiden alaisten tavaroiden kauttakuljetukselle olisi sähköisten navigaatiosinettien käyttö. Semjonovin mukaan kauttakulkuliikenteen kehittäminen hyödyttää tiestön infran parantamista koskevaa kehittämisohjelmaa ja on osa liikenteen ja logistiikan digitalisointia koskevaa ohjelmaa”, kertoo kehittämispäällikkö Simo Päivinen Kouvola Innovation Oy:stä.