Salolainen Belor Agro Oy on tyytyväinen valittuaan tukikohdakseen Kouvolan

LANNOITETERMINAALILLE KELPO STARTTI

Belor Agro Oy:n uusi lannoiteterminaali Kouvolan Kullasvaaran teollisuusalueella on täydessä touhussa.

 

Avajaisia vietettiin kesäkuussa, mutta markkinointipäällikkö Jarkko Kivelä kertoo, että toimintaa oli itse asiassa käynnistelty pitkin kevättä jo ennen virallista avauspäivää.

”Nyt voi sanoa, että tämä projekti on vastannut odotuksiin hyvin”, tyytyväinen markkinointipäällikkö toteaa lähemmäs kolmen miljoonan euron investoinnista.

Varastotilaa terminaalissa on noin 12 000 m2 ja ympäröivää asfaltoitua terminaalialuetta noin neljä hehtaaria.

”Kokonaisala on vielä siitä vähän suurempi”, Kivelä toteaa. Terminaali työllistää noin kymmenen henkilöä.

 

Kullasvaarasta kajahtaa!

Kullasvaara on kasvavaa ja kehittyvää aluetta, joka nojaa vahvaan logistiikkaan. Lannoitteita maahan tuovalle Belor Agro Oy:lle erityisen tärkeä on terminaalin oma pistoraide.

”Yhteistyökumppanimme on Kouvola Cargo Handling, joka on vahva paikallinen toimija.” Belor Agro taas on kotoisin Salosta.

Mutta miten varsinaissuomalaiset sitten päätyivät valitsemaan juuri Kouvolan? Kivelä paljastaa, että valintaa ei tehty hetken mielijohteesta, vaan eri lokaatioiden plussia ja miinuksia ynnäiltiin varsin pitkään. Vaihtoehtoja oli niin rajan pinnassa kuin kauempanakin sysi-Suomessa, kunhan raiteet vain löytyivät – ja taustoja pengottiin oikein kunnolla.

”Ei tämän luokan investointia voi oikein kuvitellakaan ilman perusteellista selvitystyötä”, Kivelä kuittaa.

 

Kinnolta vetoapua

Kouvolasta Belor Agro löysi kumppanikseen Kinnon, joka auttoi kartoittamaan paikallisia mahdollisuuksia. Loppupeleissä vaa’assa painoi Kouvolan logistinen sijainti. Kouvola oli sijoittumiselle luontevin ja paras vaihtoehto yritykselle, joka tuo junalla tavaraa Venäjältä ja jakaa sitä edelleen koko Suomeen. Kouvolasta löytyi myös monipuolinen tontti, joka vastaa kasvavan yrityksen tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa.

Vuonna 2007 perustetulla Belor Agro Oy:llä oli jo tavallaan tuntumaa seutuun, sillä yritys on ollut Nastolassa vuokratiloissa aikaisempina vuosina. Unelma omasta terminaalista alkoi kuitenkin itää, kun myyntivolyymit kasvoivat ja tuotevalikoimiin alkoi kohdistua mukavan positiivista painetta. Lisäksi tuotekehitykseen satsaaminen vaati omaa tilaa.

 

Rakentaminen nopealla aikataululla

Pitkällisen prosessin jälkeen keväällä 2014 tehtiin päätös rakentaa oma nykyaikainen ja tehokas terminaali Kouvolaan. Terminaalin piti alustavien suunnitelmien mukaan olla valmis jo loppuvuonna, mutta rakennusluvan viivästyminen vesitti kuviot.

”Saimme rakennusluvan lokakuussa ja sitten alkoikin raivoisa rakentaminen, jotta terminaali saadaan valmiiksi”, Kivelä muistelee.

Uusi terminaali on jo tässä vaiheessa mahdollistanut Belor-tuoteperheen laajentamisen uusilla tuotteilla. Lisää on tulossa:

”Tulemme kehittämään toimintaa edelleen”, lupaa Kivelä.