Repoveden saavutettavuus ja palvelutarjonta esille yhteistyöllä

Tiedote 20.6.2016

Repoveden kansallispuiston ja Verlan tehdasmuseon maailmanperintökohde muodostavat vetovoimaisen matkakohteen Kymenlaakson ja Etelä-Savon rajaseudulle. Alueen palvelutarjontaa ja saavutettavuutta kehitetään VisitKouvolan, Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen Kehitys Oy:n, Metsähallituksen sekä alueen matkailuyritysten yhteistyön voimin. Yhteistyöllä on nyt koottu tietopaketti Repoveden kansallispuiston saavutettavuudesta.

Juuri valmistunut Verlan seudun luontomatkailun kesä 2016 –esite tarjoaa tietoa alueen palveluista ja aktiviteeteista kesäkaudella 2016. Käy täällä katsomassa, mitä kaikkea kiinnostavaa maailmanperintökohteemme ja vuoden retkikohteeksi valitun kansallispuistomme maisemissa on tänä kesänä tarjolla.

Kymijoen vetovoimaa täydentämään on maakunnallisena melontareittinä nousemassa Lappeenrannasta Kouvolaan virtaava Väliväylä, vanha uittoreitti. Väliväylän melontareittioppaasta on julkaistu uusi painos, joka sisältää reitin opasvihkon ja tarkat reittikartat. Kaikki esitteet ovat kesäkuun puolivälistä alkaen saatavilla VisitKouvolan jalkautuvasta matkailuneuvonnasta sekä sähköisesti VisitKouvola-sivustolla.

Monimuotoista tasapainoa

Luontomatkailulle haetaan lisää elinvoimaa myös kehittämällä patikoinnille vaihtoehtoisten retkeilymuotojen palveluja. Maastopyöräillen, meloen tai lumikengillä etenemisreitit ja palveluodotukset ovat erilaiset kuin patikoiden. Repoveden kallioisessa ja jyrkkäpiirteisessä maastossa pyöräilyyn soveltuu vain osa reiteistä ja lumikengillä liikkuva retkeilijä ei tarvitse polkuja lainkaan. Meloja taas saapuu puistoon vesiteitse, usein sisääntuloporttien ohi, joten hänen tavoittamisekseen tarvitaan uudenlaista asiakasviestintää.

Repoveden alueella sisäisenä haasteena on ollut käyttökuormituksen kohdistuminen Lapinsalmen sisääntuloportin alueelle. Tähän tilanteeseen halutaan luoda tasapainoa kehittämällä muita mahdollisia sisääntuloreittejä, yhtenä niistä kansallispuistoon johtava vesireitti.