RAILFORUM 2017 - seminaari kiinnostaa

Torstai, 28. syyskuu 2017

Kouvolan Logistiikkaviikko huipentuu 28.9. Railforum 2017 –seminaariin, joka kokoaa logistiikan asiantuntijoita, yrityksiä ja alan toimijoita ympäri maailmaa. Kansainvälisen tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu 300 henkilöön ja ilmoittautuneita on jo nyt yli 200. Valtioneuvoston tervehdyksen tilaisuuteen tuo ministeri Anne Berner. 

Kouvolan logistiikkaviikon (25-29.9.2017) kohokohta on Kuusankoskitalolla 28. syyskuuta järjestettävä Railforum 2017 –seminaari, joka kokoaa Kouvolaan rautatielogistiikan asiantuntijoita ympäri maailmaa. Puhujina kuullaan muun muassa lohkoketjuteknologian johtaviin asiantuntijoihin kuuluvaa tohtori John Cohnia IBM:ltä Yhdysvalloista ja Kazakstanin suurlähettiläs Murat Nurtleuovia. Kiinan Xianista ja Zhengzhousta saapuu korkean tason edustus paikallisia johtohenkilöitä. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tuo tilaisuuteen valtioneuvoston tervehdyksen. Seminaarin avaa kaupunginjohtaja Marita Toikka. 

Asiantuntijapuheenvuorot ja keskustelut tarjoavat alan viimeisintä tietoa sekä katsauksen tulevaisuuden trendeihin. Ajankohtaisia aiheita ovat Rautatiehubit ja Railgate Finland -kuljetuskäytävä Aasiasta Eurooppaan sekä Intermodaaliset ja älykkäät kuljetukset. Seminaarin juontaa toimittaja Peter Nyman.

Logistiikka-alan toimijoiden lisäksi Railforum 2017 –seminaariin saapuu vienti- ja tuontiyritysten edustajia. Tilaisuuden pääyhteistyökumppaneina ovat HaminaKotka Satama Oy, Hyötypaperi Oy, Oy Kuehne+Nagel Ltd, Propentus Oy ja VR Transpoint.  Railforum 2017 -seminaariin voi ilmoittautua 19.9.2017 asti sivuilla www.railforum.fi 

Railgate Finland -kuljetuskäytävän kehittäminen etenee. Kiinan valtiollisen johdon päätösten myötä testijunan odotetaan saapuvan Kouvolaan tämän vuoden aikana. Kazakstanin Rautatiet on valinnut operaattoriksi ja Suomen edustajakseen Unytrade Oy:n. 

Logistiikkaviikolla alan toimijoiden kokouksia ja seminaareja – kouvolalaisille
esitellään Tehola-Kullasvaaraa

Logistiikkaviikon aikana Kouvolassa järjestetään useita alan toimijoiden kokouksia ja seminaareja: Kouvolan kaupunki järjestää RRT-hanketta koskevan kokouksensa, Suomen standardoimisliitto SFS ry järjestää lohkoketjujen ISO-standardointia koskevan seminaarin 27.9. ja Shaanxin maakunnan pääkaupunki Xian esittäytyy KRAOssa 29.9.  Kouvolan asukkaille tarjotaan mahdollisuus tutustua Tehola-Kullasvaaran logistiikka-alueeseen kaupungintalon edestä lähtevillä opastetuilla bussikuljetuksilla tiistaina 26.9. klo 9:00, 11:00, 13:00 ja 15:00.